Ιερώνυμος: Μόνο με την ενότητα μπορούμε να πορευθούμε ως έθνος

Ιερώνυμος: Μόνο με την ενότητα μπορούμε να πορευθούμε ως έθνος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – εσπερίδα που διοργάνωσε ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» και το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, σε συνεργασία με το Μέλαθρον «Οικουμενικός Ελληνισμός», προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, επί τη συμπληρώσει δέκα ετών θεοφιλούς αρχιεπισκοπικής προσφοράς και διακονίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρ­νασσός» Εμ. Μικρογιαννάκη – καθηγητή πανεπιστημίου και ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του «Οικουμενικού Ελληνισμού» Σταύρος Πανουσόπουλος.

Παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Θερμοπυλών Ιωάννης, Βρεσθένης Θεόκλητος, Γλυφάδας Παύλος, Μάνης Χρυσόστομος καθώς και οι Επίσκοποι Θαυμακού Ιάκωβος και Θεσπιών Συμεών. Τον πρω­θυπουργό στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως μόνο με την αγάπη και την ενότητα μπορούμε να πορευθούμε ως έθνος. Κάθε άλλος δρόμος θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο!


Σχολιάστε εδώ