Επταώροφο κτίριο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, παραμένει στα… αζήτητα!

Επταώροφο κτίριο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, παραμένει στα… αζήτητα!

Ένα επταώροφο κτίριο, 3.000 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία 13, έχει το ΤΕΙ της συμπρωτεύουσας, το οποίο χρησιμοποιείτο στο παρελθόν ως Φοιτητική Εστία, παραμένει χρόνια τώρα κλειστό.

Η Εστία κάποια στιγμή έπαψε να λειτουργεί και το κτίριο καταλήφθηκε από τους «γνωστούς-άγνωστους». Μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, το 2012, οι καταληψίες έφυγαν και το κτίριο από τότε παραμένει ερειπωμένο, χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας να το αξιοποιήσει. Ούτε, πάλι, ως Φοιτητική Εστία, ούτε ως οτιδήποτε άλλο.

Ο Αθανάσιος Κουτουλάκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, ζήτησε να πληροφορηθεί τι προτίθεται να κάνει για το κτίριο. Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Η αποκατάσταση του οικοδομήματος, ύψους 3 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2013.

Όμως, μέχρι στιγμής, λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας, το διαθέσιμο ποσό ήταν μόλις… 8.000 ευρώ! Οπότε, δεν έγινε τίποτα και φυσικά δεν προβλέπεται να γίνει τίποτα! Και το ερείπιο θα παραμείνει… σκιάχτρο της πόλης και για τα υπόλοιπα χρόνια.


Σχολιάστε εδώ