Ούτε το ρεύμα δεν έχουν να πληρώσουν…

Ούτε το ρεύμα δεν έχουν να πληρώσουν…

Και οι «θεσμοί» είναι τόσο ανάλγητοι, που ζητάνε από τη ΔΕΗ να τους το κόψει!

Πού καταντήσαμε… Συνάνθρωποί μας να έχουν περιπέσει σε τέτοια φτώχεια, που να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα. Κι αν η ΔΕΗ υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις των… «θεσμών» – ανάλγητων δανειστών, που αρνούνται να δουν ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι και ζητάνε να τους κόψει το ρεύμα, ή θα μείνουν στο σκοτάδι ή θα ξαναγυρίσουν στη λάμπα πετρελαίου –αν υπάρχει στην αγορά–, αλλιώς θα καταφύγουν στο… λυχνάρι.

Και αυτή η κατάσταση δεν είναι εικασία ή αντιπολιτευτικές φωνές. Είναι η ωμή πραγματικότητα, την οποία δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης. Και μάλιστα ενημέρωσε για το μέγα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Το συνολικό ύψος των απλήρωτων λογαριασμών έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ και από αυτά μόλις τα 50 με 100 εκατ. ευρώ μπορούν να εισπραχθούν!

Ασφαλώς, μέσα σε αυτούς που οφείλουν τα 3 δισ. ευρώ θα υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες κακοπληρωτές, όμως ο μεγαλύτερος αριθμός είναι νοικοκυριά και μικρά μαγαζάκια που προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή. Και για το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει η ευθύνη δεν είναι δική τους. Ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα μας από το 2009 στη χρεοκοπία.

Δεν είναι λύση, κύριε πρόεδρε της ΔΕΗ, το «πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι».

Κανένα νοικοκυριό δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι. Αν γίνει και αυτό, ας κατεβάσουμε ως χώρα τα ρολά…

Φωτό: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ