Σημαντική η παρέμβαση του Κεφαλονίτη διευθυντή της Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελου Γεωργακάτου…

Σημαντική η παρέμβαση του Κεφαλονίτη διευθυντή της Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελου Γεωργακάτου για τη μη ύπαρξη Μουσικού Σχολείου στην Κεφαλονιά. Παραθέτοντας κατάλογο για τα μέρη της Ελλάδας που λειτουργούν μουσικά σχολεία κάνει τη ρητορική ερώτηση: «Ποια περιοχή δεν έχει διεκδικήσει τόσα χρόνια τη λειτουργία ενός μουσικού σχολείου; Ποια;». Συνεχίζει δε λέγοντας: «Η περιοχή λοιπόν που δεν έχει μουσικό σχολείο αλλά ούτε και κάποιον άλλο αξιόπιστο μουσικό εκπαιδευτικό θεσμό είναι η πατρίδα του ιδρυτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Διονύσιου Λαυράγκα, του μεγάλου αρχιμουσικού Αντίοχου Ευαγγελάτου, των πρωτοπόρων των μεταπολεμικών αθηναϊκών χορωδιών Τσιλίφη, Αποστολάτου και Αλέπορου και τόσων άλλων Κεφαλονιτών μουσικών που διέπρεψαν και διαπρέπουν εκτός νήσου, λόγω ανυπαρξίας αξιόλογης μουσικής δράσης στο νησί τους. Δηλαδή είναι η Κεφαλονιά.

Ναι, βρε θηρία, δεν το ξέρατε; Εμείς είμαστε οι μοναδικοί σε αυτό. Μπράβο μας. Ξεχωρίσαμε πάλι. Ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί με μία φωνή: Ζήτω η Κεφαλονιά!». Ελπίζουμε η βουλευτής μας και το Μέγαρο να άκουσαν την κραυγή αγωνίας του εκφραστή της νεότερης γενιάς της μουσικής παράδοσης του νησιού μας και -στο και πέντε, πια- να κάνουν κάτι.


Πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη ελληνικών προορισμών με βάση τη γαστρονομία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Όπως είπε ο κ. Ρέτσος, σε συνεργασία με το «Greek Gastronomy» θα προβληθούν περιοχές της Ελλάδας, με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές γεύσεις τους.

Ελπίζουμε στον κατάλογο των περιοχών να υπάρχει η Κεφαλονίτικη πίτα και η αλιάδα.


Στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ στη Μόσχα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων Κεφαλονίτης Σπύρος Γαλιατσάτος, γνωστός ξενοδόχος του νησιού και συνδικαλιστής, ακούραστος, έδωσε μαθήματα για το πώς πραγματικά προωθείς τον τουρισμό του τόπου σου. Κρίμα, Σπύρο, που είσαι Ιονίων Νήσων και δεν είσαι μόνο Κεφαλονιάς… (Μέγαρο, ακούς;)


Σχολιάστε εδώ