Άφαντες οι… 500.000 επιστολές που δήθεν έστειλαν οι τράπεζες σε οφειλέτες!

Άφαντες οι… 500.000 επιστολές που δήθεν έστειλαν οι τράπεζες σε οφειλέτες!

Μύθος αποδεικνύεται το… γεγονός ότι οι τράπεζες έστειλαν επιστολές σε 500.000 οφειλέτες, δίνοντάς τους μια… τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των δανείων τους. Από όσους δανειολήπτες ρωτήσαμε αν πήραν μια τέτοια επιστολή η απάντηση ήταν «όχι». Και αυτό επιβεβαιώνεται κατ’ αρχάς από το ότι καμία σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει από τις συστημικές τράπεζες για μια τέτοια πρωτοβουλία και ενισχύεται από το ότι άλλη εφημερίδα λέει ότι η εν λόγω επιστολή-φάντασμα στάλθηκε σε 500.000 οφειλέτες και άλλη σε 400.000!

Αυτό που προτείνουν οι τράπεζες είναι η διαγραφή της οφειλής σε ποσοστό από 70% έως και 95%, υπό τον όρο ότι το υπόλοιπο θα εξοφληθεί εφάπαξ, αλλιώς θα πουλήσουν σε funds όχι μόνο το αρχικό δάνειο αλλά το σύνολο της οφειλής, την οποία θα διεκδικήσουν από τον δανειολήπτη.

Να σημειώσουμε ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα μεταβιβάσουν σε ξένα funds «κόκκινα» δάνεια πάνω από 10 δισ. ευρώ, καλύπτοντας περίπου τον στόχο πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που έχει θέσει ο SSM.


Σχολιάστε εδώ