Τσίπρας: Νέα σελίδα για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας (βίντεο)

Τσίπρας: Νέα σελίδα για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας (βίντεο)

Η ενεργειακή σύνδεση των Κυκλάδων ανοίγει μια καινούρια σελίδα για την αναπτυξιακή προοπτική τους. Ομιλια στη Σύρο.

H ενεργειακή διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο για τον τομέα της ενέργειας, αλλά για το σύνολο της οικονομίας. H διασύνδεση δεν αφορά μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά πρώτα και κύρια τους ανθρώπους. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ανοίγει μια καινούρια σελίδα για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «Εμβληματικό έργο στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη και επαρκή ενέργεια των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια»  επισημαίνοντας ότι γίνεται πράξη ένα όραμα δεκαετιών.

Οι διασυνδέσεις αυτές σηματοδοτούν μια νέα εποχή σημαντικών επενδύσεων που θα αποτελέσουν αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο για τον ενεργειακό τομέα, αλλά για το σύνολο της οικονομίας. H διασύνδεση δεν αφορά μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά πρώτα και κύρια τους ανθρώπους.

Με την καλωδιακή διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Σύρου, της Πάρου και της Μυκόνου βελτιώνεται δραστικά. Ακόμα, η απεμπλοκή από τον κίνδυνο των μπλακ άουτ, θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό και στην τοπική ανάπτυξη.

To αεροδρόμιο της Σύρου αναβαθμίζεται

Η λειτουργία της βάσης της Σύρου, όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου, έχει προσφέρει άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά, τα οποία μέχρι τώρα καλύπτονταν από την Ελευσίνα.

Τα ναυπηγεία της Σύρου

Βασικό μας μέλημα είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου και να αναδειχθεί ξανά σε πόλο της τοπικής ανάπτυξης. Η συμφωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς έχει ολοκληρωθεί και σε λίγους μήνες ο νέος επενδυτής θα εγκατασταθεί στα ναυπηγεία.

 


Σχολιάστε εδώ