Όποια ρύθμιση γίνει  για τα κόμματα, να ισχύσει  και για τα δάνεια επιχειρήσεων  και νοικοκυριών

Όποια ρύθμιση γίνει για τα κόμματα, να ισχύσει και για τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Δημόσια είναι τα… καρφιά του Μαξίμου για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Καρφιά που χρησιμοποιεί στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του αλλά και ως δεύτερο κόμμα συναγωνίσθηκε τη ΝΔ σε δανεισμό από τις τράπεζες με… εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση – μόνο που η δέσμευση αυτή έμεινε στα χαρτιά. Και την ίδια τακτική ακολούθησαν και τα «μικρά» κόμματα.

Το ακριβές ποσόν αποτελεί… εθνικό μυστικό. Και το ερώτημα είναι αν εξυπηρετούνται τα δάνεια, κι αν ναι, στη βάση ποιας ρύθμισης. Και αν αυτή προσφέρεται και στις επιχειρήσεις και γενικά στους ανώνυμους ιδιώτες, που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη…

Και φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα που κατέχουν τα κόμματα ούτε η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στράφηκαν ποτέ εναντίον των εκπροσώπων των κομμάτων για τα χρέη τους, κατάσχοντας ό,τι κινητό και ακίνητο έχουν. Υπάρχει, βλέπεις, συναδελφική αλληλεγγύη, πέρα από τα κομματικά χαρακώματα. Σήμερα εγώ, αύριο εσύ…

Κατάληξη: Όποια ρύθμιση έχουν κάνει οι τράπεζες με τα κόμματα, την ίδια να προσφέρουν στους πάντες, σε όλους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Είτε έχουν πάρει δάνειο καταναλωτικό, στεγαστικό, επιχειρηματικό είτε είχαν κάρτες ή οτιδήποτε άλλο.

Και για να μην υπάρξει καμία σκιά, που αν επιβεβαιωθεί θα ανάψει φωτιές και ο κάθε οφειλέτης με το δίκιο του θα ανέβει στα κάγκελα, θα είναι κίνηση υπέρ του πολιτικού κόσμου και των κομμάτων γενικώς αλλά και στήριξη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος να δοθεί στη δημοσιότητα πλήρης κατάλογος με όσα χρωστάει κάθε κόμμα –και πρωτίστως αυτά που είναι σήμερα στη Βουλή– στις τράπεζες, στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Κι αν έχουν μπει σε ρύθμιση, να γίνει γνωστό ποια είναι αυτή.


Σχολιάστε εδώ