Στους «νοικοκυραίους» ψαρεύει ο Μητσοτάκης

Στους «νοικοκυραίους» ψαρεύει ο Μητσοτάκης

-Υπόσχεται ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα υπάρξει τάξη και ασφάλεια!

Στα φαινόμενα ανομίας, που λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της αδυναμίας (ανοχής) εκ μέρους της Πολιτείας αυξάνονται, αντί να μειώνονται, ποντάρει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθεια να διευρύνει την απήχησή της στην κοινωνία. Θεωρεί δε ότι το συγκεκριμένο πεδίο προσφέρεται για την άσκηση αντιπολιτευτικής δράσης, με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει (σε ορισμένες περιπτώσεις) να δράσει αποτελεσματικά.

Τις τελευταίες ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του σχετικά με φαινόμενα (γεγονότα) που διαταράσσουν την καθημερινότητα των πολιτών, σπεύδοντας να τους καθησυχάσει (διαβεβαιώσει) ότι ως πρωθυπουργός θα αποκαταστήσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε εκ νέου ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στην ανέγερση φυλακών υψίστης ασφαλείας για τους καταδικασμένους για τρομοκρατικές πράξεις. Καθώς επίσης και στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, βάσει του οποίου εκατοντάδες κρατούμενοι αποφυλακίσθηκαν, ανεξάρτητα από τα αδικήματα (εγκλήματα) που είχαν διαπράξει και καταδικαστεί για αυτά. Παράλληλα, από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν ακόμη ότι θα επανεξετάσουν το καθεστώς που διέπει τη χορήγηση πενθήμερων αδειών σε κρατούμενους, θέτοντας όρους και σαφώς πιο αυστηρά κριτήρια.

Με τη στρατηγική «Νόμος και Τάξη» ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στη μεσαία τάξη, τους λεγόμενους «νοικοκυραίους», που παγίως ανησυχούν περισσότερο από κάθε άλλον για το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί σε αρκετά σημεία του λεκανοπεδίου αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια. Το μήνυμά του έχει ως αποδέκτες και όσους, κυρίως στην πρωτεύουσα, πλήττονται από τα κρούσματα ανομίας και αυθαιρεσίας (καταστροφές, βανδαλισμοί κ.ά.), δηλαδή εμπόρους, καταστηματάρχες κ.λπ. Την επομένη της επιδρομής των γνωστών-αγνώστων στην οδό Ερμού ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας πήγε στην περιοχή, συνομίλησε με τους εμπόρους κι ενημερώθηκε για την έκταση των ζημιών που είχαν προκαλέσει. Εκεί, με φόντο τις κατεστραμμένες προθήκες των καταστημάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέχεται τα φαινόμενα βίας και τις απειλές σε βάρος τις ζωής και της περιουσίας των πολιτών. «Τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν, ο νόμος και η τάξη θα επανέλθουν», πρόσθεσε, παραπέμποντας στην… επόμενη κυβέρνηση (της Νέας Δημοκρατίας).

Προσφιλές πεδίο για τον κ. Μητσοτάκη και τα πρωτοκλασάτα στελέχη και αυτό της εγχώριας
τρομοκρατίας. Η απόφαση της κυβέρνησης -ικανοποιώντας σχετικό «αίτημα» των αναρχικών ομάδων- να μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού τον κατηγορούμενο (Γιαγτζόγλου) για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου έδωσε την ευκαιρία για νέο γύρο πυρών από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. «Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία κι εντέλει να κάνει ό,τι της ζητούν», ήταν η διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη, ενώ σε επίσημη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενδίδει στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων».


Σχολιάστε εδώ