Γαλάζιος εμφύλιος για τον Δήμο της Αθήνας

Γαλάζιος εμφύλιος για τον Δήμο της Αθήνας

Συνωστισμός υποψηφίων

Συνωστισμός υποψηφίων στη Νέα Δημοκρατία για τον Δήμο Αθηναίων -έναν και πλέον χρόνο πριν από τις εκλογές-, ενώ στον ορίζοντα εμφανίσθηκαν ήδη τα πρώτα σημάδια του… επικείμενου «εμφυλίου». Όσο η ηγεσία της παράταξης παρακολουθεί ως θεατής τα τεκταινόμενα τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση, με κίνδυνο σε δεδομένη χρονική στιγμή -παραμονές των εκλογών- τα πράγματα να τεθούν εκτός ελέγχου. Πλην του Γ. Πατούλη, ο οποίος έχει ξεκινήσει κι επίσημα προεκλογική εκστρατεία, ο κατάλογος με τα στελέχη που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την πρώτη δημαρχία της χώρας μακραίνει προϊόντος του χρόνου.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει εκφράσει ο πρώην βουλευτής Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στο προσκήνιο μετά από δέκα και πλέον χρόνια στην πολιτική αφάνεια. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα αφήνει και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αν δεν επιλέξει να διεκδικήσει βουλευτική έδρα στις εθνικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι το 2014 είχε διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων έχοντας το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν τα κατάφερε, συμβολή στην αποτυχία του είχε και ο Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος («αντάρτης»).
Με μακρά θητεία στον δήμο κι έχοντας περάσει από θέσεις αντιδημάρχου, ο Χρ. Τεντόμας όχι μόνον θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα αλλά θεωρεί ότι… δικαιούται να είναι ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Οι πιθανότητες να πάρει το χρίσμα είναι απειροελάχιστες καθώς στην Πειραιώς θα επιλέξουν ένα πρόσωπο με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, ικανό να προσεγγίσει ψηφοφόρους και άλλων κομμάτων.

Ερωτηματικό παραμένει αν στην κούρσα θα μπει και ο Κ. Μπακογιάννης, αν δηλαδή θα εγκαταλείψει την Περιφέρεια Στερεάς για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, αν και το στενό περιβάλλον του αποφεύγει να διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση. Στην περίπτωση που θα είναι υποψήφιος, αρκετοί, αν όχι όλοι οι παραπάνω, θα υποχρεωθούν να αναστείλουν τις φιλοδοξίες τους. Αδιευκρίνιστες ως προς αυτό το ενδεχόμενο είναι οι προθέσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αν δηλαδή ο Κυρ. Μητσοτάκης θα δώσει το πράσινο φως ή θα παραμείνει σταθερός στη γραμμή κατά της… οικογενειοκρατίας.

Πατούλης: Συνιστώσες του Καμίνη!
Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο μεταξύ η αιφνιδιαστική επίθεση του Γ. Πατούλη κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πρόσκεινται στη ΝΔ). Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τα στελέχη τους ότι «κάνουν πλάτες» στον Γ. Καμίνη έναντι «προσωπικών ανταλλαγμάτων». Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από την επομένη των εκλογών του 2014 «πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών», καθώς «επέλεξαν να εξυπηρετήσουν όχι τα συμφέροντα των συμπολιτών μας αλλά τα προσωπικά τους» και μετατράπηκαν σε… «συνιστώσες του Καμίνη»! Ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους, ο κ. Πατούλης κατήγγειλε τα στελέχη της αντιπολίτευσης στον δήμο ότι «στηρίζουν αδιέξοδες επιλογές» του δημάρχου, «με αντάλλαγμα θέσεις, αξιώματα και παχυλές αμοιβές».

ΖΑΦ.


Σχολιάστε εδώ