Ψήφισμα με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο θα καταδικάζει την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής…

Ψήφισμα με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο θα καταδικάζει την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής…

Ψήφισμα με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο θα καταδικάζει την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στη Φαβέλα του Πειραιά έφερε προς έγκριση ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας». Η πλειοψηφία όμως των συμβούλων αντέδρασε λέγοντας ότι με την ίδια λογική θα πρέπει να καταδικασθεί και η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο «Μεταξά». Μάλιστα ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης κατάγγειλε ότι δήθεν αντιεξουσιαστές είχαν επιτεθεί και στο κατάστημά του όταν προεκλογικά είχαν αντιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που δίπλα του ήταν κυβερνητικοί βουλευτές, που έκαναν… ότι δεν έβλεπαν!

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Εσείς είσαστε χειρότεροι. Δεν σας αρέσει η αντίθετη άποψη. Επιτρέπετε να ακούγονται μόνο όσα θέλετε», τόνισε. Για… φασίζουσα νοοτροπία κατάγγειλε τους συμβούλους της κυβερνητικής παράταξης και ο σύμβουλος του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς» Γιάννης Μαστρονικόλας. Όπως είπε, μόνο τα μέλη της Χρυσής Αυγής θεωρούν ότι απειλούν τη δημοκρατία και κλείνουν τα μάτια στα αίσχη που κάνουν οι αντιεξουσιαστές και οι «Ρουβίκωνες». «Κι αν υποτεθεί», όπως είπε, «ότι οι Χρυσαυγίτες κάνουν μία ζημιά, οι άλλοι, που καίνε κάθε μέρα μαγαζιά και καταστρέφουν περιουσίες βιοπαλαιστών, κάνουν δέκα»!

Μια σημαντική παρέμβαση έκανε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Αγγελόπουλος, που όποτε μιλά δίνει μια νότα έξτρα σοβαρότητας και ποιότητας στην αίθουσα. Όπως είπε, το Πολυτεχνείο του Νιούκαστλ στη Μ. Βρετανία, ανακοίνωσε -ύστερα από σειρά μελετών και ερευνών που πραγματοποίησε- πως ο Πειραιάς θα είναι μία από τις πόλεις που θα υποστεί στο μέλλον τις μεγαλύτερες συνέπειες από την κλιματική αλλαγή. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «μ’ αυτό το τεράστιο θέμα, που έχει σχέση ακόμα και με το μέλλον αυτής της πόλης, δεν ασχολείται κανένας. Ασχολούμεθα μ’ ένα πλήθος άλλων θεμάτων και με το βασικό, αυτό που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στον Πειραιά, το παραβλέπουμε». Όλοι φυσικά παραδέχθηκαν ότι ο Ν. Αγγελόπουλος έχει δίκιο. Συνέχισαν όμως να ασχολούνται με όλα τα άλλα εκτός απ’ αυτό…

Εδώ και μήνες η Cosco έχει καταθέσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 3,5% επί του τζίρου της για το 2017 στο κράτος, προκειμένου να διατεθεί στους παραλιμένιους δήμους και τη Σαλαμίνα, με βάση τη συμφωνία πώλησης του λιμανιού. Όμως το κράτος πήρε τα λεφτά και τα κράτησε! Ακόμα δεν τα έχει μοιράσει στους δήμους, όπως έχει υποχρέωση. Αυτό κατάγγειλε ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τάκης Αβραμίδης, που τόνισε ότι από τα χρήματα αυτά ο Πειραιάς έχει να παίρνει 1,8 εκατ. ευρώ! Ένα ποσόν καθόλου ευκαταφρόνητο, που το έχει άμεση ανάγκη ο δήμος. Για να το πάρει όμως πρέπει να υπογραφεί μια ΚΥΑ από τους συναρμόδιους υπουργούς. Αυτοί όμως δεν την υπογράφουν. Γιατί, άραγε; Διατέθηκαν αλλού τα λεφτά, περιμένουν την εκταμίευση της δόσης ή απλά δεν έχουν… σκοπό να τα αποδώσουν στους δήμους;

Αντιδρομήθηκαν η Νοταρά, από Γεωργίου Α’ μέχρι την Ευαγγελιστρίας, και η Φίλωνος, από Γεωργίου Α’ μέχρι την Ομηρίδου Σκυλίτση. Όπως είπε ο δήμαρχος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να έρθει το θέμα στο συμβούλιο χρειάστηκαν τρία χρόνια! Αν για μια αντιδρόμηση απαιτούνται τρία χρόνια, για κάτι πιο σοβαρό πόσα χρόνια θα χρειασθούν; Καμιά… δεκαριά;

Μερικά πράγματα μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβούν. Όπως, π.χ., να υπάρχει μια συνδικαλιστική οργάνωση καθηγητών γυμνασίων – λυκείων που να καλύπτει όλο τον Πειραιά και τα νησιά και κάποιοι, που προφανώς δεν μπόρεσαν ποτέ να την ελέγξουν καταλαμβάνοντας θέσεις στο ΔΣ, να δημιουργήσουν μια δική τους τοπική οργάνωση στην περιοχή τους! Μιλάμε για την ΕΛΜΕ Πειραιά που καλύπτει τους καθηγητές όλης της περιοχής και των νησιών και την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού που ίδρυσαν εκείνοι που δεν κατάφεραν να την ποδηγετήσουν. Συμπτωματικά, την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού και ο πρόεδρός της, ο Ν. Κατσούλης, είναι σημαίνον στέλεχος των ΣΥΝΕΚ.

Μέχρι εδώ τίποτε επιλήψιμο, πλην της… πρωτοτυπίας να υπάρχουν δύο συνδικαλιστικά όργανα της ίδιας επαγγελματικής ομάδας στην ίδια πόλη. Το επιλήψιμο είναι ότι η ΕΛΜΕ Κορυδαλλού… απαγορεύει στην ΕΛΜΕ Πειραιά να ενημερώνεται για προγράμματα και πρωτοβουλίες του Δήμου Κορυδαλλού που αφορούν την εκπαίδευση!

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, όταν ο Δήμος Κορυδαλλού κάλεσε τις ενώσεις των καθηγητών για να τις ενημερώσει για την πρόταση αλλαγής του τρόπου διαχείρισης των λειτουργικών δαπανών των σχολείων της πόλης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού έστειλε sms σε διευθυντή λυκείου, στέλεχος της ΕΛΜΕ Πειραιά, στο οποίο του έλεγε ότι δεν είχε καμιά δουλειά να πάει στον δήμο για να ενημερωθεί και ότι αν θα πήγαινε θα γινόταν… φασαρία!

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Κορυδαλλού κατάγγειλε τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά κ. Πατίδη (στέλεχος του ΠΑΜΕ) ότι πήγε για να δώσει λαβές στη Δημοτική Αρχή, επειδή δήθεν συνεργάζεται με τον εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας! Βέβαια, η ΕΛΜΕ Πειραιά, σεβόμενη την αποστολή της, πήγε στην ενημέρωση που είχε συγκαλέσει ο δήμος, αλλά έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στελέχη της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού προπηλάκισαν την αντιπροσωπεία της και με βρισιές, φωνές και απειλές ανάγκασαν και όσους γονείς και δημοτικούς συμβούλους είχαν πάει για να ενημερωθούν να βγουν έξω! Μετά από αυτήν τη… δημοκρατική παρέμβαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι βγήκαν έξω φωνάζοντας στον κ. Κατσιούλη και την παρέα του: «Ξεκουμπιστείτε, για να γλιτώσουν τα παιδιά μας και να γίνουν σοβαροί άνθρωποι».

Η ΕΛΜΕ Κορυδαλλού απάντησε με έγγραφό της στην ΟΛΜΕ, με το οποίο ζητά τη… διαγραφή της ΕΛΜΕ Πειραιά! Εκπαιδευτικοί κύκλοι της πόλης με εμπειρία χρόνων έλεγαν με σημασία: Το θέμα είναι ποιους θα… διαγράψει ο λαός. Γιατί εκείνος είναι τελικά που θα τους κρίνει όλους…


Σχολιάστε εδώ