Στο διεθνές επίκεντρο για τέσσερις μέρες το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Στο διεθνές επίκεντρο για τέσσερις μέρες το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

-Μετείχαν 380 επιφανείς ομιλητές από 20 χώρες

Από την 1η έως τις 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, στους Δελφούς το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων για τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, την αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα, χρόνια και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες συζητήθηκαν 55 επίκαιρα θέματα και πραγματοποιήθηκαν 17 συνεντεύξεις και διάλογοι επί σκηνής για σημαντικά ζητήματα. Φέτος το συνέδριο παρουσιάστηκε ακόμη πιο διεθνές και θεματικά διευρυμένο.

Τα νούμερα από μόνα τους είναι εντυπωσιακά. 380 επιφανείς ομιλητές από 20 και πλέον χώρες απευθύνθηκαν σε 2.000 συνέδρους από όλο το φάσμα της πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής σκηνής της χώρας και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου.

Την έναρξη του Φόρουμ κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και η ομιλία του βούλγαρου πρωθυπουργού κ. Μπόικο Μπορίσοφ και ο διάλογος επί σκηνής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος των «Financial Times» Μάρτιν Γουλφ.

Πιστεύουμε πως ήταν πολύ σημαντική η παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Daniele Nouy, της αναπληρώτριας ΓΓ του NATO Rose Gottemoeller, του επικεφαλής του ESM Klaus Regling και του επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα Declan Costello, οι οποίοι συμμετείχαν σε συζητήσεις επί σκηνής ή στο πλαίσιο του Φόρουμ με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Στις συζητήσεις συμμετείχε και η εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα, η οποία κατέθεσε τις απόψεις της για το μέλλον της χώρας και τους τρόπους που μπορούμε να οδηγηθούμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην ανάπτυξη. Στους Δελφούς βρέθηκαν οι σημαντικότεροι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας, όλες σχεδόν οι συστημικές τράπεζες, πολυεθνικές που έχουν επενδύσει και επενδύουν στη χώρα, όπως και πλήθος συλλογικών φορέων.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν επίσης η παρουσία επί σκηνής τριών σημαντικών εφοπλιστών, οι οποίοι ανέλυσαν τη γεωπολιτική σημασία της ελληνόκτητης ναυτιλίας για τη χώρα.

Σημαντική, επίσης, ήταν η στήριξη και η συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, οι οποίοι βοήθησαν ώστε το Φόρουμ να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τόσο σε σημασία όσο και σε φήμη.

Και ήδη, όπως μαθαίνουμε, ξεκίνησε η διοργάνωση του τέταρτου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.


Σχολιάστε εδώ