Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η μείωση των φόρων και οι μεταρρυθμίσεις οι προτεραιότητές μου

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η μείωση των φόρων και οι μεταρρυθμίσεις οι προτεραιότητές μου

Ο Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να επαναδιαπραγματευτεί με τους πιστωτές της χώρας τη φορολογική οδό που συμφωνήθηκε και προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για κάθε έτος έως το 2022. Αφού αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του χώρα 

Η μείωση του εταιρικού φόρου από 29% σε 20% σε δύο χρόνια και η εφαρμογή ενός επιθετικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων θα είναι προτεραιότητες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρχηγό του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας, αν έρθει στην εξουσία.

Υπάρχει η πιθανότητα οι εκλογές να πραγματοποιηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, δήλωσε ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει όποτε κι αν γίνουν. Το κόμμα του είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Ο στόχος του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει την μείωση των συντελεστών φορολογίας εταιρειών των πρώτων δύο ετών ώστε να τονωθούν των επενδύσεων αλλά και την μείωση κατά 30% του φόρου ακίνητης περιουσίας που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης.


 Χρειάζεται επενδύσεις για να μειώσει το ποσοστό ανεργίας κατά περίπου 21% και να ανακάμψει από την κρίση.


Ο Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να επαναδιαπραγματευτεί με τους πιστωτές της χώρας τη φορολογική οδό που συμφωνήθηκε και προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για κάθε έτος έως το 2022. Αυτό θα συμβεί “μόνο αφού αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του χώρα “με την πρώτη εστίαση στην εφαρμογή ενός επιθετικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ανέφερε.

Οι δανειστές της Ελλάδας συζητούν μέτρα που θα συμφωνηθούν για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει έρθει η στιγμή γι ‘αυτό, αλλά δεν πρόκειται μόνο για ελάφρυνση του χρέους.

«Δυστυχώς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας σχετίζονται απλώς με το χρέος», είπε. «Πρέπει να μεταμορφώσουμε εντελώς το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας και να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα».

“Νομίζω ότι με τις κατάλληλες ενέργειες θα μπορέσει να αναπνεύσουμε ξανά και η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης”, πρόσθεσε.

Πηγή: Bloomberg


Σχολιάστε εδώ