Χωρίς πρόταση για τους «2» ο Kυριάκος Μητσοτάκης!

Χωρίς πρόταση για τους «2» ο Kυριάκος Μητσοτάκης!

Ευχολόγια και γενικόλογες αναφορές, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση, συνθέτουν τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο μείζον ζήτημα της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Κυρ. Μητσοτάκης εξάντλησε την επιχειρηματολογία του ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της και αρκέστηκε να εκφράσει την ελπίδα του ότι οι στρατιωτικοί θα επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα. Ούτε λέξη για το πώς πρέπει να επιδιωχθεί αυτό, ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν από ελληνικής πλευράς, ποιες κινήσεις χρειάζεται να κάνει η κυβέρνηση. Αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την ένδεια προτάσεων που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα τόσο κρίσιμο και εθνικής σημασίας ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Άμυνας Β. Κικίλιας τόνισε ότι η επιστροφή των δύο στρατιωτικών πρέπει να επιδιωχθεί με πυγμή, με στρατηγική και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από αυτούς που αποφασίζουν, δηλαδή την κυβέρνηση. Ποια είναι αυτή η «στρατηγική» και ποιες είναι αυτές οι «πρωτοβουλίες» δεν θεώρησε σκόπιμο να το διευκρινίσει. Ίσως για να μην εκθέσει το κόμμα του ή διότι δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο υπόψη.

Όλες αυτές τις ημέρες η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναλώθηκε σε κριτική κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και καθυστερημένη αντίδραση, έλλειψη στρατηγικής και αντικρουόμενες θέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Επιπόλαια και δείγμα πολιτικής απειρίας χαρακτηρίσθηκε η κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει (από το βήμα της Βουλής) από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να αποκαλύψει το περιεχόμενο των κατ’ ιδίαν συνομιλιών που είχε στο παρελθόν με τον Τ. Ερντογάν. Κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει και δεν έκανε ο κ. Τσίπρας. Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης επεδίωκε να πάρει μια απάντηση που θα άφηνε έκθετο τον πρωθυπουργό όσον αφορά το θέμα της έκδοσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Δεν ήταν, ωστόσο, η μοναδική επιπολαιότητα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Βουλευτής της που μετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς παρείχε ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα, μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε έναν διάλογο που ποτέ δεν έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Κοτζιά.


Σχολιάστε εδώ