Τελικά, κουμάντο στη χώρα κάνουν ο αμερικανός πρέσβης και οι δανειστές…
Κύριε Διευθυντά,
Κάθε μέρα που περνάει όλο και πυκνώνουν τα προβλήματα με την Τουρκία, μ’ ένα θερμό επεισόδιο να βρίσκεται προ των πυλών, αφού η απουσία εθνικής στρατηγικής και η μείωση των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων την τελευταία δεκαετία (Μνημόνια) μείωσαν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας. Τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ και τα εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν κάνουν την κατάσταση, στην εξέλιξη των γεγονότων, ακόμη σοβαρότερη, ενώ η σύλληψη των αξιωματικών μας και κάποιες άστοχες τοποθετήσεις απ’ τους κυβερνώντες μας προβληματίζουν όλους ιδιαιτέρως.
Ο Αλέξης προχώρησε σε μεγάλο… ανασχηματισμό, αφού διαπίστωσε ξαφνικά ρωγμές στην καθαρόαιμη… αντιμνημονιακή πολιτική του, μιας και νόμιζε, παλιότερα, ότι έχοντας πλούσιους στο επιτελείο του θα ήταν ασφαλής σε ενδεχόμενο χρηματισμού των στελεχών του, ενώ η τοποθέτηση του γλυκομίλητου… Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας, ως βοηθού του Πάνου, δεν βγήκε γούρικη, αφού μαύροι καπνοί εμφανίστηκαν στον ουρανό του Έβρου, ταυτόχρονα με την ορκωμοσία.
Στην ΕΕ αναμένονται πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές στην Ιταλία, εάν και εφόσον οι ταγοί της αντιληφθούν και αναλύσουν με ορθότητα τα γεγονότα. Στην Ελληνική Βουλή κυριαρχεί ο αντιπερισπασμός και η πόλωση, ενώ τα κρούσματα βίας καθημερινά αυξάνονται, λόγω της φτώχειας αλλά και της εισροής ξένων μεταναστών.
Η κυβέρνηση, που δίνει -υποτίθεται- αγώνα για τον περιορισμό της μίζας και της διαφθοράς, αναγκάστηκε να αποβάλει δύο υπουργούς της που λάμβαναν, αν και πλούσιοι, επίδομα ενοικίου. Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), βλέποντας αποχρώσεις πολιτικού σκανδάλου στην υπόθεση της Novartis, μετά την αποστολή της δικογραφίας απ’ την αρμόδια εισαγγελέα στη Βουλή, καίτοι πολλοί επιφανείς νομικοί, όπως άκουσα στην τηλεόραση, έχουν ενστάσεις απ’ τις μέχρι τώρα καταθέσεις των μαρτύρων, μιας και ήταν της μορφής «άκουσα, μου είπαν και νομίζω» αλλά και της ακολουθούμενης, μη ορθής νομικής διαδικασίας, κατέβασε λίγο… τα φτερά της, αφού, όπως με πληροφόρησαν, αριστερός βουλευτής δήλωσε ότι ως γιατρός περιήλθε στο αμάρτημα της μητρός, συμμετέχοντας μερικές φορές στα εκπαιδευτικά ταξίδια της εταιρείας. Απ’ την άλλη, ο λαός, όλο και περισσότερο, δείχνει πεινασμένος, πληρώνοντας έναν σκασμό λεφτά σε φόρους και εισφορές, ενώ οι πολιτικοί μας μας θεωρούν ιθαγενείς, χωρίς να υποτιμώ τους συνανθρώπους μας.
Η αριστερή κυβέρνηση αποκαλεί, πλέον, την καθαρή έξοδο απ’ τα Μνημόνια «συντεταγμένη», τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τους βάφτισε εξ ανάγκης επιβίωση των τραπεζών -που… κάποτε καταλήστεψαν τη χώρα-, ενώ οι κατασχέσεις που έχουν να κάνουν με χρέη στον ΕΦΚΑ και το Δημόσιο, σε ηλεκτρονική μορφή, για τους κυβερνώντες θεωρούνται χρήσιμα… εργαλεία κατά της φοροδιαφυγής, που απ’ την υπερφορολόγηση -σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία- έπιασε ταβάνι. Οι κυβερνώντες, μάλλον μεθυσμένοι απ’ την εξουσία, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι διαστάσεις θα πάρει ο ξεσηκωμός των πολιτών, όταν δουν τις κατοικίες τους στη λίστα των πλειστηριασμών. Η δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μπαράζ αμφισβητήσεων, μετά τους πρόσφατους χειρισμούς δικαστών στο σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ τα «λεβεντόπαιδα» του Χρηματιστηρίου βγήκαν, τελεσίδικα, αθώα, αφού κατάφεραν… και πλούτισαν κάποιους νεόκοπους επιχειρηματίες σε βάρος των ευκολόπιστων ελλήνων πολιτών.
Την τελευταία τριετία έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος τρόπος επικοινωνίας, μέσω των tweets, κυρίως από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου και Παπαδημούλης, οι οποίοι επιθυμούν ενίοτε να δίνουν το «παρών» στην εγχώρια επικαιρότητα, μήπως, κατά τύχη, ξεχαστούν απ’ τον λαό στο πέρασμα του χρόνου. Η κοινωνία όμως βρίσκεται σε διαρκή διαμελισμό απ’ τα συνεχή Μνημόνια και τα σκάνδαλα των ημερών, αφού οι πολιτικοί ταγοί της χώρας, αντί να λύνουν τα προβλήματα, προτάσσοντας μέτρα θεσμικά, περιορίζοντας συνολικά τις παθογένειες, έχουν μόνιμα εστιασμένο το ενδιαφέρον τους σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς, με στόχο κάποιες παραπάνω ψήφους. Η αναγκαία ενιαία πολιτική για τα εθνικά θέματα αλλά και εκείνα της καθημερινότητας βρίσκεται λίγο κάτω του μηδενός, ενώ φίλοι συγχωριανοί μου εκμυστηρεύτηκαν προσφάτως -καίτοι ήσαν απ’ αυτούς που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό- ότι άνθρωποι σαν τον κ. Κιουτσούκη, συνδικαλιστή της ΓΣΕΕ, και τον πρώην υπουργό, γνωστό δικηγόρο και δημοσιογράφο, κ. Παναγιωτόπουλο, προερχόμενοι απ’ τη λαϊκή Δεξιά του Καραμανλή, μοιάζουν περισσότερο αριστεροί απ’ τους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος.
Το πρόβλημα της χώρας, όμως, δείχνει, περισσότερο από σύνθετο, μιας και οι ηγέτες, της αντιπολίτευσης, Φώφη και Κυριάκος, δείχνουν κατώτεροι των περιστάσεων, αφού ένα, ομολογουμένως, σκάνδαλο, και μάλιστα παγκόσμιο, όπως των φαρμακοβιομηχανιών, το υιοθετούν ως σκευωρία, μιας και η ΔΗΣΥ βρίσκεται ανάμεσα σε ένα συνονθύλευμα κανόνων και αρχών, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από φερέφωνο του Άδωνη και του Σαμαρά, ακόμη και την κοινωνική ασφάλιση, που ισοπεδώθηκε στα χρόνια των Μνημονίων, επιδιώκει να την… ξεπουλήσει, όπως ο αείμνηστος πατέρας του, που «δώρισε», κάποτε, σε κάποιους επιχειρηματίες, τα δημόσια λεωφορεία. Ο Κυριάκος, ο οποίος φαντασιώνεται ότι θα γίνει κάποτε πρωθυπουργός -αν και δεν το πιστεύω-, λησμόνησε το αυτονόητο, αυτό που ξέρει ακόμα και παιδάκι του δημοτικού, ότι ο λαός μας πτώχευσε, αφού δεν έχει ούτε τα προς το ζην.
Δυστυχώς, οι αντιλήψεις των σύγχρονων, μεγάλων… ηγετών μας ανησυχούν τους πάντες σε τούτη την αγιασμένη χώρα, αφού, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, κουμάντο από δω και στο εξής θα κάνουν μόνον ο αμερικανός πρέσβης και οι δανειστές.
Ανένδοτος