Γ. Δραγασάκης: Προωθούμε μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων

Γ. Δραγασάκης: Προωθούμε μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων

Ο κ. Δραγασάκης προανήγγειλε πως στοχεύει να λειτουργήσει ως Υπουργείο «προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων» και πως σε αυτή την κατεύθυνση ήδη δρομολογούνται τα απαραίτητα μέτρα που θα διευκολύνουν τη διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Η αναγγελία έγινε κατά την συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Levin.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια και η πορεία ανάκαμψης προσφέρουν σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία προτείνοντας να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία των οικονομικών φορέων των δύο χωρών, ζητώντας από τον κ. Levin να μεταφέρει το μήνυμα αυτό προς τη ρωσική πολιτική ηγεσία, αλλά και ιδιωτικούς φορείς.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρουσίασε την υποψηφιότητα της πόλης του Εκατερίνμπουργκ για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO 2025.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Andrey Maslov, ενώ στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος και ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

 

 


Σχολιάστε εδώ