Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για το λουκέτο στο Mega

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για το λουκέτο στο Mega

Το «Παρόν» από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στο Mega  υποστήριξε ανοικτά τους εργαζόμενους, πιστεύοντας πως πρέπει ο σταθμός να παραμείνει σε λειτουργία, υπηρετώντας φυσικά την αλήθεια. Και δεν είχαμε κανένα όφελος, αφού άλλωστε το “Παρόν” ως εφημερίδα δεν υποστηρίχθηκε ποτέ από το Mega. 

Εγκαίρως προειδοποιήσαμε για τους χειρισμούς των τραπεζών, που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη στο λουκέτο του Mega και για τις κινήσεις των εκπροσώπων του Mega, χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες. Είχε γίνει όμως κατανοητό πως καμία πλευρά δεν ήθελε το κανάλι, εν ζωή. Ας θυμηθούμε τι γράφαμε στις 27 Αυγούστου 2017, στην έντυπη έκδοση του “Π”:

“Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι σαφές αν το Mega θα διεκδικήσει τη μία από τις 7 άδειες που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να εκπέμπει και να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Στην περίπτωση που η εταιρεία οδηγηθεί σε ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με το νόμο χάνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άδεια. Εκεί οι τράπεζες θα βρεθούν σε μια οξύμωρη κατάσταση. Να ζητούν το κλείσιμο μιας εταιρείας που εξυπηρετεί τα δάνεια τους, να υποτιμούν την αξία της από τη στιγμή που δεν θα διεκδικήσουν άδεια και να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόκκινα δάνεια στην περίπτωση της ειδικής εκκαθάρισης. Το δέλεαρ είναι η ταινιοθήκη, η οποία έχει αποτιμηθεί στα 100 εκατ. ευρώ και θα βγει προφανώς σε χαμηλότερη τιμή σε δημοπρασία, ή και ακόμη μπορεί να ενοικιαστεί.”


Σχολιάστε εδώ