«Μαξιλαράκι» του Τσίπρα ο Θεοδωράκης!

«Μαξιλαράκι» του Τσίπρα ο Θεοδωράκης!

Στην τελική φάση το φλερτ. 

-Προσπαθεί να δει πώς θα διασωθεί
-Αντίβαρο του Καμμένου, που φαίνεται ότι είναι στην πόρτα εξόδου

«Πολιτικό μαξιλαράκι», έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, φαίνεται να αναζητεί και μάλιστα επειγόντως το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να απορροφηθούν οι τριγμοί από τυχόν έξοδο του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των Σκοπίων αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Σε αυτό το τελευταίο ζήτημα, μετά την «αφωνία» των πρώτων εικοσιτετραώρων από τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, ο υπουργός Άμυνας ανέβασε τους τόνους, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, που, όπως φάνηκε και στη Βουλή, προσπαθεί να υποβαθμίσει το όλο θέμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και τουλάχιστον ένα τμήμα του Ποταμιού φαίνεται κατά κάποιο τρόπο να είναι το νέο πολιτικό φλερτ του Αλέξη Τσίπρα, που υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο ενός «μαξιλαριού ασφαλείας» για τον πρωθυπουργό.

Για πολλούς εντός και εκτός κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας επιχειρεί ένα πολιτικό άνοιγμα προς τον Σταύρο Θεοδωράκη με το αιφνιδιαστικό ραντεβού που έκλεισε για αύριο, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ερείσματα πρωτίστως στα εθνικά θέματα, καθώς με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχει εύκολα πλέον σύγκλιση και κοινή σύμπλευση.

Μετά λοιπόν την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση, και δη στην νευραλγική θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αναζητά πρόσωπα και δυνάμεις που τουλάχιστον θα μπορούσαν να βάλουν πλάτη στο Σκοπιανό ή και σε άλλα κρίσιμα εθνικά θέματα. Ο κ. Κουβέλης ταυτίζεται με τη θέση του Αλέξη Τσίπρα για σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».

Έτσι, αν ο κ. Καμένος φύγει από την κυβέρνηση για να μην ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία και να μη βάλει την υπογραφή του για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ο κ. Κουβέλης μπορεί να κάνει το βήμα και να πάρει πάνω του το θέμα.

Ο κ. Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη την Παρασκευή και να του ζητήσει να συναντηθούν αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρότασή του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είχαν φέρει πρόταση νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας από τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά ούτε το Μέγαρο Μαξίμου ούτε κάποιος άλλος από την κυβέρνηση είχε ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Πολλοί εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον που εξέφρασε την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας για την πρόταση Θεοδωράκη σχετίζεται και με το ότι ο πρωθυπουργός έχει ανάγκη στη Βουλή έναν σύμμαχο για το Σκοπιανό.

Ο κ. Καμένος, για την ώρα τουλάχιστον, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ονομασία των Σκοπίων που να περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία», ενώ διαφοροποιείται δημόσια πλέον από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει τεθεί υπέρ της επίλυσης του Σκοπιανού με ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει στηρίξει σε τέτοιο βαθμό την επίλυση του Σκοπιανού που ορισμένοι τον επικρίνουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Για την ώρα πάντως ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν βλέπει αρνητικά μια συνεργασία στα εθνικά θέματα, κυρίως για την επίλυση του Σκοπιανού.

Σήμερα στις 16.30, σύμφωνα  με την kathimerini.gr  θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού το απόγευμα στις 19.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μαζί με τον Δήμο Αιγάλεω για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανάς».

Φωτο:.kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ