Μια μουσική πανδαισία απόλαυσαν το βράδυ της Δευτέρας…

Μια μουσική πανδαισία απόλαυσαν το βράδυ της Δευτέρας…

Μια μουσική πανδαισία απόλαυσαν το βράδυ της Δευτέρας, 26 Φεβρουαρίου, οι 350 και πλέον θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού – Ο μυστικός Μίκης», που είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς περιγράφει σημαντικά και συγκλονιστικά στιγμιότυπα της ζωής του. Ο Στέφανος Κορκολής έπαιξε έργα του μεγάλου συνθέτη, τα οποία ερμήνευσε μοναδικά η Σοφία Μανουσάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η Λένα Παπαληγούρα και ο Νικόλας Ανδρουλάκης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννη Μώραλης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Νίκος Διαμαντής. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής ακούστηκαν και ορισμένα γεγονότα που δείχνουν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε άμεση σχέση με το Δημοτικό Θέατρο, αφού στα δύσκολα χρόνια που τον κυνηγούσαν έβρισκε καταφύγιο και κρυψώνα στα καμαρίνια του. Επίσης στα σκαλιά του Θεάτρου έγραψε τη «Ρωμιοσύνη». Γι’ αυτό άλλωστε και όταν κατέβηκε στον πολιτικό στίβο επέλεξε ως περιφέρειά του τον Πειραιά, όπου και εξελέγη βουλευτής.


Μια ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε την Κυριακή της Τυροφάγου ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης τον οδήγησε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εκτεταμένη φλεγμονή σε ζωτικό όργανο, με αποτέλεσμα να κάνει εισαγωγή και να μείνει για όλη την εβδομάδα. Από τις αρχές πάντως της περασμένης εβδομάδας πήρε εξιτήριο και επανήλθε… δριμύτερος στα καθήκοντά του. Σιδερένιος.


Παλιό αλλά καλό: Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν το σώμα μπει στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ένας εκπρόσωπος αντιφασιστικής οργάνωσης της πόλης μας κατήγγειλε ότι στην τελετή για την κοπή της πίττας του Β’ Διαμερίσματος παρίσταντο και δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κάλεσε δε, τον Δήμαρχο, να πει αν συμφωνεί με αυτό. Ο Γ. Μώραλης απάντησε ότι ακριβώς για να μην παρίστανται βουλευτές της ΧΑ σε εκδηλώσεις του δήμου δεν καλεί κανέναν βουλευτή της πόλης. «Όσοι έρχονται το κάνουν από μόνοι τους», είπε. Όλες οι παρατάξεις έσπευσαν να καταδικάσουν την παρουσία των συγκεκριμένων βουλευτών στην εκδήλωση, αλλά περισσότερο έδειξαν ότι ενοχλήθηκαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας», που δήλωσαν ότι η παρουσία των φασιστών, σε κάθε περίπτωση, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα του κόσμου. Προφανώς, δεν είχαν πάρει… χαμπάρι πως δίπλα στους Χρυσαυγίτες, στη συγκεκριμένη εκδήλωση, βρισκόταν και ένας σύμβουλος του συνδυασμού τους!


Σχολιάστε εδώ