Το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ έχει καταντήσει «Γεφύρι της Άρτας»!

Το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ έχει καταντήσει «Γεφύρι της Άρτας»!

Ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστικός φορέας της χώρας (ΕΦΚΑ) διανύει ουσιαστικά ενάμιση χρόνο ζωής. Όμως, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί και λειτουργεί με ένα μεταβατικό οργανόγραμμα, το οποίο αντί να εξομαλύνει τα παρατηρούμενα φαινόμενα δυσλειτουργιών τελικά τα επιτείνει!

Αυτό προβάλλουν άλλωστε και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΦΚΑ όταν λένε ότι «όλη αυτήν την περίοδο εξακολουθούν και λειτουργούν αυτούσιες οι παλιές δομές των ‘‘ενσωματωμένων’’ Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κ.λπ.)… και πάλι καλά, αλλιώς τα φαινόμενα γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών που παρατηρούνται θα ήταν πολλαπλάσια» !

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η επεξεργασία του οργανογράμματος έχει πλέον ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (με τις όποιες άνωθεν παρεμβάσεις υπήρξαν από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, για την ικανοποίηση αιτημάτων κομματικών αλλά και τοπικών παραγόντων) και θα πάρει τον δρόμο του, ώστε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018 να μπορούμε πράγματι να μιλάμε για ενιαίες δομές και υπηρεσίες στον ΕΦΚΑ.

Φυσικά, αυτό το τελευταίο προϋποθέτει και τη δημιουργία Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών, που σήμερα δεν υπάρχει για τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, οι οποίοι συνεχίζουν να ασφαλίζονται και να λαμβάνουν παροχές με τις προϋποθέσεις των ενσωματωμένων Ταμείων τους, τα οποία -υποτίθεται- έχουν καταργηθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016)!


Σχολιάστε εδώ