Β. Μαρκεζίνης: Οι υπηρετούντες τον λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούουν, αλλά και να υπακούουν

Β. Μαρκεζίνης: Οι υπηρετούντες τον λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούουν, αλλά και να υπακούουν

Διά χειρός…
…του ακαδημαϊκού Βασίλη Μαρκεζίνη:

Οι υπηρετούντες τον λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούουν, αλλά και να υπακούουν

«Οι ξένοι φίλοι συνεχίζουν να συνωμοτούν για να παραδώσουν τη Μακεδονία μας στο κρατίδιο που διεκδικεί το όνομα και την ιστορία μας. Σύντομα ανάλογοι κίνδυνοι πιθανότατα θα πα­ρουσιασθούν στην Κύπρο μας. Το ότι ο ξένος παράγοντας ξανά-ανακατεύεται στα εσωτερικά μας δεν είναι κάτι καινούργιο. Σημασία όμως έχει ότι τα ανωτέρω τα τόνισε και ο Μίκης και ήταν στο μυαλό όλου του πλήθους».

«Η κυβέρνηση αγνόησε τον κίνδυνο ότι ο λαός μια μέρα θα ξυπνούσε και θα κραύγαζε την αυξανόμενη αγανάκτησή του στην ατέλειωτη πολιτική λιτότητας και τη διακυβέρνηση από πολιτικούς που έχουν αξιοθαύμαστη ικανότητα στην πλήρη μεταστροφή και εξωτερική υπαναχώρηση, ή καιροσκόπους που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους, γιατί αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κακοδαιμονίας. Γιατί το τονίζω αυτό; Γιατί η μόδα της κωλοτούμπας φόνευσε οριστικά την πίστη σε αξίες. Ακόμη και το μεγαλύτερο τμήμα των Ελλήνων κουμουνιστών έγινε θύμα της υπ’ αριθμόν ένα αρχής της σημερινής πολιτικής ζωής: Νομή της Εξουσίας uber alles!

Στο ‘‘μακεδονικό’’ – και στους οργανωτές των συλλαλητηρίων οφείλομε ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την αφύπνιση.

Οι Έλληνες πρέπει να δείξουν σ’ όλο τον κόσμο ότι στις μάχες που αφορούν την Πατρίδα όλοι είναι ενωμένοι και οι διαφο­ροποιήσεις δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αναρχικοί, και αδιάφοροι, αναστέλλονται. Σ’ αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.
Ο ελληνικός λαός είναι φιλειρηνικός και νομιμόφρων. Αλλά η υπομονή του στις αδικίες, στην ξένη κηδεμονία, στην ξένη εκμετάλλευση, σε μια άδικη και ατελείωτη λιτότητα, έχει τα όριά της. Όπως στο “Μακεδονικό”, έτσι και στ’ άλλα θέματα η υπομονή αυτή τείνει να εξαντληθεί. Ακούστε αυτό το μήνυμα όλοι εσείς που δεν καταλαβαίνετε: Κυρίαρχος και, σε τελευταία ανάλυση, τιμωρός είναι μόνο ο λαός.

Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μιλάνε με μια φωνή, οι υπηρετούντες τον λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούουν αλλά και να υπακούουν».


Σχολιάστε εδώ