Οι δασικοί χάρτες διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες

Οι δασικοί χάρτες διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες

-Μέχρι το 2020 θα έχουν κυρωθεί σε όλη τη χώρα

Σε εφαρμογή τέθηκε την περασμένη εβδομάδα η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου και του υπουργείου Περιβάλλοντος (http://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx), η οποία θα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών, των οποίων η κύρωση στο 100% της χώρας θα ολοκληρωθεί το 2020.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, οι πολίτες, οι φορείς, οι υπηρεσίες, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, με το πάτημα ενός κουμπιού από τον υπολογιστή τους, στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στο κινητό, θα μπορούν να ενημερώνονται, να εκτυπώνουν και να χρησιμοποιούν το απόσπασμα του δασικού χάρτη με τον χαρακτήρα της έκτασης ενδιαφέροντος. Με την κύρωση των δασικών χαρτών οι πολίτες απαλλάσσονται από τη χρονοβόρα διαδικασία των πράξεων χαρακτηρισμού, ενώ μειώνονται ακόμα περισσότερο οι αναγκαίοι χρόνοι για την έκδοση αδειών και την εκτέλεση αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι «η εφαρμογή θα εμπλουτίζεται σταδιακά με περισσότερες λειτουργίες για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων μερών» και πως «το υπουργείο συνεχίζει να εργάζεται για την κατάρτιση, ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών στο υπόλοιπο μισό της χώρας, ώστε, επιτέλους, μετά από σχεδόν 45 χρόνια, να απαλλαγεί η χώρα από το ‘‘σίριαλ’’ της δημιουργίας δασικών χαρτών». Κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν γιατί αδράνησαν, ενώ οι χάρτες ήταν έτοιμοι από το 2012…


Σχολιάστε εδώ