Διαταγές της κυρίας Νουί…

Διαταγές της κυρίας Νουί…

Εκεί φθάσαμε… Να διατάζει την… εκτέλεση των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινα» δάνεια, λέγοντας και με ποιον τρόπο θα γίνει, η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κε­ντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί. Τις εντολές τις έδωσε από τους Δελφούς, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ. Είπε μεταξύ άλλων:

• «Η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στη ζώνη του ευρώ, κοντά στο 50%. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν είναι απλώς πρόβλημα για τις τράπεζες. Τις αποτρέπουν από τη χορήγηση νέων δανείων προς την οικονομία, κάτι που με τη σειρά του παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη.

• Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν αποτελούν μόνο ζήτημα για τις τράπεζες και τους επόπτες. Θα πρέπει, επίσης, να ενισχυθεί το νομικό και το δικαστικό πλαίσιο προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχύτερη διευθέτηση των εν λόγω δανείων.

• Η Ελλάδα έχει θεσπίσει νέους νόμους, και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει να ακολουθεί και η εφαρμογή. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να παρέχουν καλύτερη προστασία στους συμβολαιογράφους που συμμετέχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει στόχος βίαιων επιθέσεων.

• Έχω συγκεκριμένα στον νου μου τους ‘‘στρατηγικούς κακοπληρωτές’’ – άτομα ή εταιρείες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, αλλά τηρούν στάση αναμονής, ευελπιστώντας ότι στο τέλος θα μπορέσουν να αποφύγουν την αποπληρωμή τουλάχιστον μέρους του δανείου τους».

Φωτο: enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ