Υπ’ ατμόν ο Σαλμάς. Είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Καμμένο

Υπ’ ατμόν ο Σαλμάς. Είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Καμμένο

Είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Καμμένο

-Τον κατηγορούν στη ΝΔ για… ύποπτες επαφές με τη Novartis

Ένα βήμα πιο κοντά στην… έξοδό του από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μ. Σαλμάς, μετά την άρνησή του να υπογράψει την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους Ανδρ. Ξανθό, Π. Πολάκη και Π. Κουρουμπλή . Στα ηγετικά κλιμάκια της παράταξης περισσεύει η οργή, η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη και τα πάντα είναι πλέον θέμα χρόνου. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι του έχει διαμηνυθεί αρμοδίως ότι το μέλλον του στη Νέα Δημοκρατία είναι σκοτεινό και αβέβαιο!

Το επιχείρημα του κ. Σαλμά, ο οποίος τόνισε πως λόγω του ότι έχει παραπεμφθεί για την ίδια υπόθεση (Novartis) δεν ήταν δόκιμο να υπογράψει την πρόταση για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, κρίθηκε έωλο, αβάσιμο και σχεδόν… ύποπτο! Κι αυτό διότι Αντ. Σαμαράς και Άδ. Γεωργιάδης, που έχουν παραπεμφθεί αμφότεροι, υπέγραψαν κανονικά. Προς στιγμήν, ο Κυρ. Μητσοτάκης μπήκε στη διαδικασία της άμεσης αποπομπής (διαγραφής) του, κάτι που θα ικανοποιούσε αρκετούς μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο στις συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του εκτιμήθηκε ότι μια τέτοια κίνηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα λειτουργούσε αποπροσανατολιστικά, ενώ θα αναζωπύρωνε και την εσωστρέφεια στην παράταξη.

Το κλίμα για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ήταν ήδη βαρύ με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis. Εν αγνοία της ηγεσίας συνεργάστηκε με το FBI (επιχείρησε, χωρίς αποτέλεσμα, να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας) αλλά και την Εισαγγελέα διαφθοράς, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς κατέθεσε και αν αυτά που είπε αφορούν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τα πράγματα για τον κ. Σαλμά… χειροτέρεψαν λόγω της απόφασης του Π. Καμμένου να τοποθετηθεί κατά της παραπομπής του, με αποτέλεσμα στην ψηφοφορία να πάρει τις λιγότερες από όλους ψήφους. Μάλιστα ορισμένοι καχύποπτοι εκτιμούν ότι ο βουλευτής βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και συζητούν για την επόμενη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον κ. Σαλμά. Απλώς η στάση του σχετικά με την Προανακριτική εδραίωσε αυτήν του την απόφαση.


Σχολιάστε εδώ