Δ. Γιαννακόπουλος προς την Euroleague: Αν ήσασταν στη θέση μου θα κάνατε το ίδιο

Δ. Γιαννακόπουλος προς την Euroleague: Αν ήσασταν στη θέση μου θα κάνατε το ίδιο

Με επιστολή που έχει ως αποδέκτη την ευρωπαϊκή μπασκετική κοινότητα και φυσικά την Ευρωλίγκα, την οποία ανήρτησε σε προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί στην υπόθεση της τιμωρίας του από τη διοργανώτρια αρχή μετά τα όσα είχαν γίνει με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε που απειλούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του, υβρίζοντάς τους παράλληλα χυδαία μέσα από τα social media, και τη δική του απάντηση.

Συγκεκριμένα ανέλυσε όλα τα εις βάρος του περιστατικά και το πώς του επιβλήθηκε η παράνομη και καταχρηστική ποινή από την Ευρωλίγκα, καταλήγοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εν λόγω τιμωρία και θα συνεχίσει να παρακολουθεί διά ζώσης τον Παναθηναϊκό, την ομάδα στην οποία, όπως ανέφερε, επενδύει χρόνο, ενέργεια και χρήματα, αλλά κάποιοι θέλουν να του στερήσουν τη δυνατότητα να είναι στο πλευρό της.

Στην επιστολή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρει:
«Όπως θα ξέρετε, έχω τιμωρηθεί παράνομα από τη Euroleague Commercial Assets Luxemburg, μια εταιρεία της οποίας ο Παναθηναϊκός είναι συνιδιοκτήτης, με τιμωρία πέντε μηνών αποκλεισμού από τα γήπεδα και πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Η αιτία για αυτήν την τιμωρία ήταν οι 30.000 αποκαλούμενοι «φίλοι του μπάσκετ» που μπήκαν στον λογαριασμό του Instagram της 11χρονης κόρης μου και την απείλησαν, όπως έκαναν και για τη σύζυγο και τον γιο μου. Έχουν σταλεί σχετικά αντίγραφα στην Ευρωλίγκα.

Είμαι σίγουρος πως όποιος από εσάς ήταν στη θέση μου θα έκανε ακριβώς το ίδιο, που έκανα κι εγώ, για να προστατέψει την οικογένειά του.

Αυτός ήταν ο λόγος της τιμωρίας μου.

Τιμωρήθηκα σαν πατέρας και όχι σαν μέλος ενός αθλητικού κλαμπ.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, δεν θα τηρήσω την προαναφερόμενη απαγόρευση, κάτι που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το να πληρώνω ποινές από 30.000-280.000 ευρώ για κάθε φορά που θα βλέπω την ομάδα στην οποία επενδύω χρόνο, ενέργεια και χρήματα.

Κύριε Μπερτομέου και όλα τα μέλη της μπασκετικής κοινωνίας, ελπίζω να αισθάνεστε καλά με αυτήν την απόφαση και περισσότερο από όλα ελπίζω να αισθάνεστε… devotion».

Oι πραγματικοί μπασκετάνθρωποι συμφωνούν πως η Ευρωλίγκα απέδειξε ακόμη μία φορά, μέσω της νέας της απόφασης, μετά και την έφεση του Παναθηναϊκού, πως το πνεύμα της είναι καθαρά εκδικητικό. Από τη στιγμή που αποφάσισε να παρέμβει θα μπορούσε να το κάνει με κάποια σύσταση ή πρόστιμο. Αλλά απαγόρευση εισόδου; Σε ποιον; Σε αυτόν που βάζει τα εκατομμύριά του στο μπάσκετ; Μιλάμε για ξεκάθαρο πνεύμα εκδίκησης που δεν συνάδει με τον αθλητισμό.

Λένε επίσης πως «τα κέντρα αποφάσεων από Τουρκία και Ρωσία έχουν αποφασίσει να πάνε στα άκρα με τον Γιαννακόπουλο». Δηλαδή, αυτά παίρνουν αποφάσεις; Όχι οι… μέτοχοι του «συνεταιρισμού»;
Είναι δεδομένο πως Παναθηναϊκός και Ευρωλίγκα υπό αυτό το καθεστώς δύσκολα μπορούν να προχωρήσουν μαζί με αυτήν τη σύσταση. Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι εδώ και χρόνια μια αστεράτη ομάδα υπό την καθοδήγηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου, που έχει ξοδέψει πολλά λεφτά, πέρα ίσως κάθε λογικής.

Η Ευρωλίγκα κλείνει την πόρτα και του λέει ότι δεν μπορεί να μπαίνει σ’ ένα… σπίτι που χρηματοδοτεί. Επομένως, ο δρόμος της αποχώρησης ολοένα και μοιάζει να πλησιάζει.
Όσο για τη μείωση της ποινής που ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα; Αποφάσισε να μειώσει σε πέντε μήνες από 12 την ποινή που είχε επιβάλει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και παράλληλα του επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ. Ουσιαστικά χάρισε τους μήνες των καλοκαιρινών διακοπών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και κάποιους… χειμερίας νάρκης, αλλά επί… πληρωμή. Είναι να γελάει κανείς!


Σχολιάστε εδώ