Τους φτύνουν κι αυτοί λένε ότι βρέχει…

Τους φτύνουν κι αυτοί λένε ότι βρέχει…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατρακυλά διαρκώς και οι παράγοντες των ομάδων, που ασχολούνται με αυτό, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, νομίζουν ότι βρέχει, ενώ τους φτύνουν.

Την ώρα που αναλώνονται στο να ζυγίζουν τα κουτάκια μπύρας και τις ταινίες από τις ταμειακές μηχανές, να ντύνονται γιατροί και ιατροδικαστές και να τσακώνονται πάνω από το… χυμένο γάλα, δεν αντιλαμβάνονται ότι σε όλη την Ευρώπη μας βλέπουν σαν τον τρελό του χωριού.

Η ατιμωρησία ετών και το χάιδεμα στα… καλόπαιδα της εξέδρας έδιωξαν από το γήπεδο σοβαρούς ανθρώπους και οικογενειάρχες. Και παράλληλα απαξίωσαν και το ίδιο το προϊόν. Η Nova ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Κι εδώ που τα λέμε, ποιος λογικός επιχειρηματίας θα έδινε 30 εκατ. για ένα τόσο υποβαθμισμένο προϊόν; Και με τι επιχειρήματα θα μπορέσουν να πάνε στον υφυπουργό Αθλητισμού για να του πουν να βάλει πλάτη ώστε να δώσει η ΕΡΤ χρήματα για να ρίξει σωσίβιο στο δοκιμαζόμενο πρωτάθλημα; Διότι έτσι όπως τα κατάφεραν, για να επιβιώσουν οι περισσότερες ομάδες χρειάζονται το οξυγόνο των τηλεοπτικών. Τώρα, γιατί πρέπει να έχουμε 16 ομάδες στην Α’ Εθνική, όταν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι αυτή αντέχει το πολύ 12, είναι ένα ερώτημα στο οποίο ακόμα περιμένουμε απάντηση.

ΥΓ.: Από την 6η θέση της UEFA βρεθήκαμε στη 15η θέση και οσονούπω θα πάμε πιο κάτω και θα παίζουμε προκριματικά με τις ομάδες της Μάλτας και του Γιβραλτάρ. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί;


Σχολιάστε εδώ