Παρακράτος…

Παρακράτος…

Μία από τις πολλές ανακοινώσεις που εκδίδει και διακινεί το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ στη Θράκη αναφέρθηκε στην υπόθεση των μουφτήδων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συνεννόηση, ενώ γκρινιάζει για τον περιορισμό των δικαστικών αρμοδιοτήτων των μουφτήδων.

Και καθώς η ανακοίνωση αναφέρεται στην απαίτηση για συζήτηση της αλλαγής τρόπου εκλογής των μουφτήδων, το ΚΙΕΦ απαιτεί ο διάλογος να γίνει όχι μόνο με φορείς και εκπροσώπους της μειονότητας αλλά και με το ίδιο το κόμμα.

Το έχουμε γράψει ξανά ότι στη Θράκη επιχειρείται να στηθεί ένα πολιτικό -θρησκευτικό παρακράτος με αιχμή του δόρατος τους ψευδομουφτήδες και το ΚΙΕΦ, που θα χρησιμοποιείται σαν μοχλός πίεσης στα κόμματα, κυρίως στο πιο ευάλωτο από αυτά, τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των γνωστών αντιλήψεων μερίδας του κόμματος περί αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας και αποδοχής του όρου «τουρκικός», για την προώθηση των θεσμών του τουρκισμού στη Θράκη. Ας μην ξεχνάμε τις απροκάλυπτες απειλές του ίδιου του Ερντογάν εις βάρος των μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαινιγμούς ότι δεν φροντίζουν να προωθούν τα συμφέροντα της μειονότητας.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ