Από τον Σεπτέμβρη περιμένουν τις αποζημιώσεις… οι παραλιμένιοι δήμοι

Από τον Σεπτέμβρη περιμένουν τις αποζημιώσεις… οι παραλιμένιοι δήμοι

Από το τέλος Σεπτέμβρη επρόκειτο να κατανεμηθούν στους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας το 3% επί των ακαθάριστων εσόδων της Cosco για το 2016, σύμφωνα με την ΚΥΑ που προβλέπει τις αποζημιώσεις των παραλιμένιων δήμων από τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο ακόμα δεν έχει δοθεί τίποτα, ούτε καν έχουν ενημερωθεί οι δήμοι για το ύψος του ποσού που θα πάρουν.


Μια σημαντική παρέμβαση έκανε στη συζήτηση για τα τέλη διαφήμισης του 2018 ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τάκης Αβραμίδης. Όπως είπε, καθιερώθηκε τέλος 4 ευρώ ανά δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία κάθε πόλης, τα οποία όμως πηγαίνουν στους φορείς κεντρικής διακυβέρνησης. Στους ΟΤΑ δεν μένει τίποτα! Πρότεινε, να ζητήσει το δημοτικό συμβούλιο από την κυβέρνηση το τέλος αυτό να πηγαίνει στους δήμους. «Αν το κάνουν αυτό όλοι οι δήμοι, θα γίνει ένας ισχυρός μοχλός πίεσης που δεν μπορεί να τον αγνοήσει η κυβέρνηση», κατέληξε. Είπε επίσης ότι με το ίδιο νομοσχέδιο οι δήμοι θα μπορούν να εισπράττουν φόρο 5% επί του τζίρου των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων τους.


Αντιπρόεδρος της Α’ Κοινότητας του Δήμου ορίστηκε ο σύμβουλος Γιάννης Αλιφραγκής. Μια επιλογή που είναι πέρα για πέρα σωστή.


Το δρομολόγιο του δημοτικού λεωφορείου που συνδέει τα Καμίνια με το κέντρο και τα Νοσοκομεία «Μεταξά» και Τζάνειο θα επεκταθεί και στην Παλαιά Κοκκινιά, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι εκείνης της περιοχής. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος στο συμβούλιο, τονίζοντας ότι έτσι ικανοποιείται ένα αίτημα που είχαν από πολλά χρόνια οι κάτοικοι. Το θέμα είχε ανακινήσει ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ν. Αγγελόπουλος, που επί σειρά ετών ήταν διευθυντής σε λύκειο της περιοχής και είχε ακούσει από τους γονείς και τους κατοίκους πόσο ήθελαν αυτήν την εξέλιξη.


Σχολιάστε εδώ