Τέλος οι απεργίες, λέει ο Μητσοτάκης!

Τέλος οι απεργίες, λέει ο Μητσοτάκης!

Θα γίνονται τα… Σαββατοκύριακα και τις νύχτες

-ΔΑΚΕ: Αν ονειρεύεται να μας καταργήσει, θα μείνει με το όνειρο…

Προάγγελο του «Αρμαγεδδώνα» που θα ενσκήψει στα εργασιακά-συνδικαλιστικά της χώρας, όταν και αν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, συνιστά η δημόσια τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή την τελευταία κινητοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες. Κατέστησε σαφή, για μία εισέτι φορά, την πρόθεση (απόφασή) του να δρομολογήσει δραστικές αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα, που θα υπερβαίνουν ακόμη και τις ακραίες σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτήσεις των «θεσμών». Αλλαγές που -σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια- θα καταστήσουν ζοφερό το εργασιακό περιβάλλον και δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες (δεκαετιών) θα μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν περιορίστηκε στο να εκφράσει την αποδοκιμασία του για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης. Έκανε ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να οργανώνονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και όχι σε ώρες αιχμής. «Είναι από αυτά που θα αλλάξουμε αμέσως», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι ερχόμενος στην εξουσία θα… απαγορεύσει γενικότερα στους εργαζόμενους να προχωρούν σε κινητοποιήσεις ή άλλου είδους εκδηλώσεις τις καθημερινές.

Κι όχι μόνο αυτό. Σχεδιάζει -με νομοθετική ρύθμιση, προφανώς- να ορίσει τις ώρες (!) που θα μπορούν τα Σαββατοκύριακα, αργά το βράδυ, ίσως και… μετά τα μεσάνυχτα! Οι δηλώσεις αυτές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες που ούτως ή άλλως υπάρχουν στις τάξεις των εργαζομένων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, ποικίλες αντιδράσεις ακόμη και από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ΟΑΣΑ, απευθυνόμενη προς τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε ότι «τα συνδικάτα αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας της δημοκρατίας και αυτό ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Προειδοποίησε ακόμη ότι «αν όνειρό του (σ.σ.: του κ. Μητσοτάκη) είναι η κατάργηση της λειτουργίας των συνδικάτων προς διευκόλυνση των μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων θα παραμείνει όνειρο»!
Δυσφορία εξέφρασαν και βουλευτές της παράταξης, που χαρακτήριζαν «ακατανόητη» την ενέργεια του κ. Μητσοτάκη να παρέμβει κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τη συγκεκριμένη αφορμή – δηλαδή μια μεμονωμένη στάση εργασίας. «Κάνουμε ό,τι μπορούσε για να… χαρίσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων», σχολίαζε βουλευτής και πρώην υπουργός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ