Πρώτη φορά διατυπώθηκε ανοιχτή διαφωνία στελεχών της Τράπεζας Της Ελλάδας

Πρώτη φορά διατυπώθηκε ανοιχτή διαφωνία στελεχών της Τράπεζας Της Ελλάδας

Πρώτη φορά διατυπώθηκε ανοιχτή διαφωνία στελεχών της ΤτΕ σε Ετήσια Συνέλευσή της.

Αυξάνει την αβεβαιότητα

Με έντονο ύφος απάντησε  ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης στην ομιλία του εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με την πρόταση που διατυπώνει ο κ. Στουρνάρας για «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης».

Συγκεκριμένα ο γ.γ. Φρ. Κουτεντάκης ανέφερε: «Η προσπάθεια ομαλής εξόδου δυσχεραίνει σημαντικά όταν η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αμφισβητεί την επάρκεια της συμφωνημένης διαδικασίας και επαναφέρει το αίτημα για “προληπτικό πρόγραμμα στήριξης”», επισήμανε ο κ. Κουτεντάκης, σημειώνοντας ότι «η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας είναι απολύτως σεβαστή και θεσμικά κατοχυρωμένη και οι δηλώσεις του Κεντρικού Τραπεζίτη έχουν βαρύνουσα σημασία καθώς διαμορφώνουν προσδοκίες για την πορεία της χώρας». «Η συγκεκριμένη θέση για “προληπτικό πρόγραμμα στήριξης», υπογράμμισε, «δημιουργεί αντικειμενικά αμφιβολίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αυξάνει την αβεβαιότητα και δυσχεραίνει την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα».

Σκληρή απάντηση δώθηκε και από το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και CEO των ΕΛΠΕ.

«Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια επιτροπείας η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από τη οκταετή μνημονιακή περίοδο», για να προσθέσει ότι «συμμερίζομαι απόλυτα τους προβληματισμούς και την καλοπροαίρετη τεχνική προσέγγιση του κ. Διοικητή για την εξέταση, εάν υπάρχει ανάγκη, ενός νέου προληπτικού προγράμματος στήριξης, πρακτικά ενός νέου μνημονίου, μετά τη λήξη του υπάρχοντος τρίτου προγράμματος του ESM».

Σημείωσε πως «υπάρχουν κύκλοι που επενδύουν δυνητικά στην άποψη αυτή, με στόχο τη διαιώνιση του μνημονιακού καθεστώτος και τη συνέχιση της επιτροπείας και της εξάρτησης».

Με πληροφορίες και απο το sofokleousin.gr


Σχολιάστε εδώ