Ντράγκι σε Παπαδημούλη: Απαιτείται αξιολόγηση για να βεβαιωθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των πλειστηριασμών
Όχι, όχι, δεν είμαι απαισιόδοξος! Όλες οι συμφωνηθείσες δράσεις έχουν εφαρμοστεί. Δυο προαπαιτούμενα που αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δυο εβδομάδων. Ειδικά το προαπαιτούμενο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, απαιτεί μια αξιολόγηση προκειμένου αν επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχει συνεχής και απρόσκωπτη υλοποίηση χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς. Και γι’ αυτό τα όργανα θα καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη αξιολόγηση για το αν έχει ολοκληρωθεί αυτό το προαπαιτούμενο, κατά τις αρχές Μαρτίου, αφού λάβουμε κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες από τις αρχές. Αυτή η είναι η τρέχουσα κατάσταση αυτή τη στιγμή».
Δείτε το πλήρες βίντεο της συνομιλίας, εδώ:
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου, και στο πλαίσιο Οικονομικού Διαλόγου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είπε τα εξής:
«Κύριε Ντράγκι,
Xαίρομαι που είστε παρών στην Eπιτροπή μας και ιδιαίτερα χαίρομαι γιατί επιβεβαιώσατε τις θετικές εκτιμήσεις για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Αλλά και επειδή περιγράψατε με τα ίδια λόγια με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αυτό το οποίο ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, το εμφάνισαν ως ένα πολύ μεγάλο καβγά και “διαφωνία ανάμεσα στον Μάριο Ντράγκι και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο”.
Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα, στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου, ο κ. Σεντένο, και ο κ. Μοσκοβισι, και ο κ. Ρέγκλινγκ, επιβεβαίωσαν με δημόσιες δηλώσεις τους τη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας, τη θετική δυναμική.
Προεξόφλησαν ότι με τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από τις ελληνικές αρχές βαδίζουμε προς την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε επίσης στο ίδιο μήκος κύματος την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της κατά μία ή δύο βαθμίδες και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης.
Θα ήθελα, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετέχει στο κουαρτέτο των Θεσμών, να μας πείτε και τη δική σας εκτίμηση για αυτές τις προοπτικές. Είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους κκ Σεντένο, Μοσκοβισί, Ρέγκλινγκ, με τα συμπεράσματα των οίκων αξιολόγησης, ότι δηλαδή με την προοπτική της δημιουργίας αυτού του cash buffer βαδίζουμε προς την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα; Ή έχετε μια διαφορετική, πιο απαισιόδοξη εκτίμηση, ως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;»
Φωτο: commons.wikimedia.org