Οι εταίροι σφίγγουν τη θηλιά με τσουνάμι πλειστηριασμών

Οι εταίροι σφίγγουν τη θηλιά με τσουνάμι πλειστηριασμών

Κυριολεκτικά το μαχαίρι στον λαιμό μάς βάζουν οι εταίροι μας, με πρώτο το αφεντικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος στο πρόσφατο Eurogroup απαίτησε ωμά από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να ξεκινήσει αμέσως χιλιάδες πλειστηριασμούς, αλλιώς γιοκ η δόση των 5,7 δισ. ευρώ. Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Ζήτησε ακόμη τελεσιγραφικά να μπουν αμέσως οι μπουλ­ντόζες στο Ελληνικό!


 Εκβιάζουν με την καταβολή της δόσης


Εκεί φτάσαμε…

Εκτελεστικό όργανό τους θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες, η ΕΚΤ, την οποία σήμερα διοικεί ο κ. Ντράγκι, που με το προκλητικό ύφος με το οποίο μίλησε στον Τσακαλώτο τον… έβγαλε από τα ρούχα του και απάντησε καταλλήλως… Και το επεισόδιο πήρε διεθνή προβολή.

Η έκρηξη του συνήθως ήρεμου Τσακαλώτου δεν ήταν άσχετη με τη δημόσια αντίθεση του Ντράγκι στο μόνιμο αφήγημα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για καθαρή έξοδο στις αγορές (και από τα Μνημόνια) τον Αύγουστο. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είναι υπέρ της προληπτικής γραμμής, για να έχει δεμένο τον… γάιδαρο.

Αρχίζει η σφαγή…

Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι ξεκινούν οι πλειστηριασμοί και όποιον πάρει ο χάρος. Κανείς, όμως, δεν έχει σκεφτεί τι θα… συναντήσει όποιος πάρει σπίτι από πλειστηριασμό όταν πάει να κάνει έξωση στην οικογένεια που μένει μέσα…

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματισθεί ανέρχονται σε 1.785 και θα ξεκινήσουν από την 1η Μαρτίου, με πρώτη… δόση 260. Στη λίστα είναι και ακίνητα πτωχευμένων επιχειρηματιών, όπως του Καρούζου, της Adams Αναγνωστόπουλος, το κεντρικό εργοστάσιο της Πετζετάκις κ.ά. Μέχρι το τέλος του χρόνου η πρόβλεψη είναι να έχουν γίνει 10.000 πλειστηριασμοί και η εντολή των έξω είναι από το 2019 να γίνονται 40.000 πλειστηριασμοί κάθε χρόνο.


Σχολιάστε εδώ