Γ.ΜΑΖΗΣ: Αναμένω ο Ερντογάν να προχωρήσει στο Αιγαίο σε νέα ισχυρή πρόκληση μέσα στον επόμενο μήνα. Στην επόμενη πρόκληση η δική μας απάντηση πρέπει να είναι πρώτη και καταιγιστική

Γ.ΜΑΖΗΣ: Αναμένω ο Ερντογάν να προχωρήσει στο Αιγαίο σε νέα ισχυρή πρόκληση μέσα στον επόμενο μήνα. Στην επόμενη πρόκληση η δική μας απάντηση πρέπει να είναι πρώτη και καταιγιστική

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών κος Γιάννης Μάζης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Νωρίς» με το δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Γ.ΜΑΖΗΣ: Η κίνηση Ερντογάν αυτή τη στιγμή άγεται και φέρεται από μερικά «λάθη» στρατηγικά τα οποία προέρχονται από τη νέα ιδεολογία η οποία χαρακτηρίζει αυτόν κι τους αυλικούς τους, την οθωμανική αντίληψη των πραγμάτων η οποία τον έβαλε στο βάλτο του Αφρίν και αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεται ότι πολύ δύσκολα θα φύγει από εκεί μέσα.

Για τις κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Γ.ΜΑΖΗΣ: Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να κάνει αυτά τα οποία λεει στην Κύπρο. Η ΕΝΙ και ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος …οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί δεν έχουν αυτή την αντίληψη για τα πράγματα.

Γ.ΜΑΖΗΣ: Αναμένω ο Ερντογάν να προχωρήσει στο Αιγαίο σε νέα ισχυρή πρόκληση μέσα στον επόμενο μήνα. Η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει δεύτερα Ίμια. Το επεισόδιο που έγινε προ ημερών ήταν πολύ ισχυρό ούτως ώστε να μην μπορεί να επαναληφθεί. Κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν ότι δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο ένα οποιοδήποτε τέτοιο επεισόδιο. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί για να μπει σε μια διαδικασία θερμών ρήξεων με την Τουρκία η οποία δεν μπορεί παρά να έχει την Ελλάδα να ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε πρόκληση μαζικά και καταιγιστικά.

Γ.ΜΑΖΗΣ: Στην επόμενη πρόκληση η δική μας απάντηση πρέπει να είναι πρώτη και καταιγιστική.

Ερωτηθείς αν θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ στις προκλήσεις Ερντογάν

Γ.ΜΑΖΗΣ: Αν η Ελλάδα δε δημιουργήσει εκείνη την κατάσταση η οποία θα ενεργοποιήσει το ΝΑΤΟ… αν η Ελλάδα δεν αντιδρά το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει για αυτό λεω ότι στο επόμενο επεισόδιο πρέπει να απαντήσουμε με τον τρόπο που εξαγγείλαμε.


Σχολιάστε εδώ