Κόντρα στα μαγειρέματα και στα βαφτίσια της Μέρκελ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κόντρα στα μαγειρέματα και στα βαφτίσια της Μέρκελ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μυστικές συνεννοήσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού

Και ξαφνικά από το πουθενά, χωρίς καμία νύξη από την κυβέρνηση, φάνηκε να έχει αναλάβει διαμεσολαβητής για τη λύση του Σκοπιανού η υπό προθεσμία κα­γκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χώρας της και έξι μήνες τώρα η Γερμανία είναι ακυβέρνητο καράβι, με την ίδια –όποια και να είναι η εξέλιξη– να είναι πρώην. Και η πρώτη… νότα ήταν η ανακοίνωση του Μαξίμου ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη γερμανίδα κα­γκελάριο Άνγκελα Μέρκελ» και «οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες σε σχέση με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ»!

Ακολούθησε η συνάντηση της Μέρκελ με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στο Βερολίνο, όπου η κυρία Άνγκελα άνοιξε τα κάθε άλλο παρά φιλελληνικά χαρτιά της, αποκαλώντας «Μακεδονία» τα Σκόπια και διακηρύσσοντας ότι «δεν έχουμε βρεθεί πιο κοντά σε λύση τα τελευταία δέκα χρόνια»!


 «Αν θέλουν τα Σκόπια να έχουν προοπτική, πρέπει να συμμορφωθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στην Ιστορία, διαφορετικά παραμένουν εκεί», διεμήνυσε από τα Ιωάννινα ο κ. Παυλόπουλος


Ο… κουτόφραγκος ελληνικός λαός μαθαίνει από τους ξένους τι του μαγειρεύουν, με την κυβέρνησή του να τηρεί σιγή ιχθύος… Και αν επικρατήσουν οι θέσεις της κυρίας Μέρκελ, η Ελλάδα θα είναι για άλλη μια φορά η χαμένη… Με τη σειρά του κ. Ερντογάν να Έχει προγραμματισθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την… υπηρεσιακή καγκελάριο και από αυτή θα φανεί το… πιάτο που ίσως έχει επιλεγεί από τώρα να προσφέρουν στους Έλληνες.

«Όχι» από τον Παυλόπουλο
Στην εντελώς αντίθετη πλευρά βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος όχι μόνο τώρα αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το ύψιστο αξίωμα της χώρας, σε όλες τις τοποθετήσεις του, επισημαίνει ότι, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις για το όνομα και την απάλειψη των αλυτρωτικών διατάξεων από το Σύνταγμα των Σκοπίων, λύση δεν υπάρχει.


 Μπορεί να αγνοήσει τις θέσεις του η κυβέρνηση;


Και ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαφέστατος για άλλη μια φορά στην ομιλία του στα Ιωάννινα για την επέτειο της απελευθέρωσής τους. Είπε συγκεκριμένα:
«Θέλουμε τη νατοϊκή προοπτική της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θέλουμε την ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά αυτό με τις προϋποθέσεις της Ιστορίας, του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, που δεν ανέχονται αλυτρωτισμούς. Το όνομα, λοιπόν, που θέλουν να χρησιμοποιούν και είναι μέσα στο Σύνταγμά τους είναι όνομα το οποίο παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία, αλλά επειδή αποπνέει αλυτρωτισμό δεν συμβιβάζεται με το Διεθνές Δίκαιο, ακόμα και με τον Καταστατικό Χάρτη του ΝΑΤΟ, πολύ περισσότερο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η δήλωση του κ. Γιούνκερ είναι πρόσφατη. Δεν μπορούν να μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κράτη-μέλη τα οποία δεν έχουν λύσει προηγουμένως τα δικά τους προβλήματα. Τους καλούμε, λοιπόν, να συμμορφωθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στην Ιστορία. Αυτό προϋποθέτει ότι κάθε αλυτρωτισμός εξαλείφεται. Και αυτό προϋποθέτει προηγούμενη αναθεώρηση του Συ­ντάγματος».

Και ο κ. Παυλόπουλος κατέληξε τονίζοντας:
«Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Σαφέστατοι. Και έχουμε το Δίκαιο και την Ιστορία μαζί μας. Πρέπει να ξέρει αυτή η γειτονική χώρα. Καλύτερους φίλους από εμάς δεν θα βρει. Εμείς δεν επιβουλευόμαστε, ούτε κατ’ ελάχιστο, το έδαφός της, την κυριαρχία της. Τίποτα απολύτως. Ας κοιτάξει αλλού. Αν θέλει να έχει προοπτική, εδώ είμαστε. Αλλά κάθε ευρωπαϊκό κράτος έχει και ένα επίπεδο το οποίο πρέπει να σέβεται. Υπάρχει ένα κεκτημένο, υπάρχει ένας πήχης. Ή περνάς από πάνω ή από κάτω, και παραμένεις εκεί που είσαι. Και η ευθύνη είναι δική σου. Δεν είναι δική μας».

«Εκφράζω την εθνική γραμμή…»
Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να αγνοήσει τις θέσεις που επανειλημμένα έχει εκφράσει δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Όταν, μάλιστα, στα Ιωάννινα ο κ. Παυλόπουλος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι εκφράζει την εθνική γραμμή; Κλείνοντας την ομιλία του, είπε:
«Είμαι απόλυτα ειλικρινής, τα λέω δημόσια, εκφράζω την εθνική μας γραμμή, γιατί έχουμε το μεγάλο κεκτημένο, ξέρετε, να έχουμε διάφορα προβλήματα, σε διάφορα επίπεδα, αλλά στα μεγάλα και στα σημαντικά, στα εθνικά μας θέματα, ευτυχώς, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η ενότητα είναι αρραγής. Και αυτός είναι και ο δικός μου ρόλος κατά το Σύ­νταγμα».


Σχολιάστε εδώ