Μονιμότητα…

Μονιμότητα…

…έχει αποκτήσει στο τιμόνι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο Θεόδωρος Βενιάμης, που σημαίνει ότι είναι καλός καπετάνιος, με την αναγνώριση και των συναδέλφων του, όπως επιβεβαιώθηκε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης, που τον επανεξέλεξαν πρόεδρό τους. Και όπως τόνισαν όλοι, το 2018 θα είναι χρονιά ανάκαμψης για τη ναυτιλία και όλοι οι συναφείς κλάδοι θα επιστρέψουν σε τροχιά ανάκαμψης και κερδοφορίας, που είναι το ζητούμενο.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βενιάμη, η ελληνική ναυτιλία και το 2018 διατηρεί ακάθεκτη τα υψηλά ποσοστά πλοιοκτησίας στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη, ελέγχοντας περίπου το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας και το 50% της ευρωπαϊκής, με 4.800 πλοία, με μερίδιο 30% στα δεξαμενό­πλοια, 22% στα bulk carriers, 16% στα πλοία μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου, 15% στα LNG / LPG, 11% στα ψυγεία και 9% στα containers. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ποιοτική παρουσία του ελληνικού στόλου παγκοσμίως.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Θεόδωρος Ε. Βενιάμης, αντιπρόεδροι: Γεώργιος Κ. Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Ι. Μαρτίνος, γραμματείς: Αντώνιος – Θωμάς Ν. Λαιμός, Μελπομένη Ν. Τραυλού, ταμίας: Ιωάννης Α. Ξυλάς και αναπλ. ταμίας: Γεώργιος Ι. Μακρυμίχαλος.


Σχολιάστε εδώ