Και ο Σημίτης δεν έχει ιδέα για τα 150 εκατ. δραχμές  που έστειλε στο κόμμα η Ζήμενς μέσω Τσουκάτου

Και ο Σημίτης δεν έχει ιδέα για τα 150 εκατ. δραχμές που έστειλε στο κόμμα η Ζήμενς μέσω Τσουκάτου

-Τότε ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός

Άσχημα μπλεξίματα βλέπω να έχει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ήταν και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε που έστελνε η Ζήμενς δεκάδες εκατομμύρια στο κόμμα, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα στη δίκη που γίνεται εδώ και καιρό για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας.

«Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens το 1999 κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ», κατέθεσε ο άλλοτε υπεύθυνος Οικονομικών του Κινήματος Σπύρος Αυγερινός. Ο μάρτυρας, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του 1.000.000 μάρκων που πήρε ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ίδιου του κατηγορουμένου.

Μάλιστα, ανατρέποντας την αρχική του θέση ότι ουδέποτε παρελήφθησαν από το Κίνημα χρήματα της Ζήμενς, τόνισε ότι τότε δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη γερμανική εταιρεία. «Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 1999, αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από τη Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια, τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κώστας Σημίτης από το 1996 έως το 2004 ήταν πρωθυπουργός και ταυτόχρονα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επομένως δεν μπορεί να μη γνώριζε τις «μαύρες σχέσεις» του ΠΑΣΟΚ με τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς και τις υπόγειες διαδρομές που έκαναν οι βαλίτσες.


Σχολιάστε εδώ