Ντόχερτι: Oι ΗΠΑ αισθάνονται έντονα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους πόρους της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης

Ντόχερτι: Oι ΗΠΑ αισθάνονται έντονα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους πόρους της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης

«Παρακολουθούμε τα γεγονότα που σημειώνονται στην κυπριακή ΑΟΖ και ενεργούμε ανάλογα», δήλωσε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία Κάθλιν Αν Ντόχερτι, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί και θα μπορέσουν να αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κα. Ντόχερτι ανέφερε ότι είχε μια πολύ καλή συζήτηση με τον ΠτΔ για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν περιλαμβανομένου και του θέματος των υδρογονανθράκων και μετέφερε στον Πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ αισθάνονται έντονα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους πόρους της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης». Επανέλαβε δε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως ο Υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον, όταν ήταν στην Άγκυρα την περασμένη βδομάδα, έθεσε στους Τούρκους το θέμα.

«Παρακολουθούμε τα γεγονότα και επίσης ενεργούμε για αυτά τα γεγονότα και ευελπιστούμε ότι το θέμα θα επιλυθεί ώστε να προχωρήσουμε και να αρχίσουμε ξανά τις συνομιλίες», είπε η κα. Ντόχερτι.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ανησυχία από πλευράς των Αμερικανών αφού σύντομα αναμένεται η εταιρεία ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, η κα Ντόχερτι είπε ότι «σήμερα μιλάμε για τα άμεσα θέματα, και θα δούμε τι θα γίνει».

Η κα. Ντόχερτι ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους ότι συνεχάρηκε τον Πρόεδρο για την επανεκλογή του και διαβίβασε τα συγχαρητήρια του Λευκού Οίκου. «Ο Πρόεδρος Τραμπ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή πρόσφατα και είμαστε πολύ ευτυχείς για τα αποτελέσματα», ανέφερε η Αμερικανίδα πρέσβειρα.

Πηγή-Φωτο: philenews


Σχολιάστε εδώ