ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Τυφλών που νόμιμα εκπροσωπείται με το παρόν προσφεύγει σε εσάς ως τελευταία ελπίδα για τους εξής λόγους:
Οι Ελληνικές τράπεζες παρόλο που έχουν στείλει βεβαίωση ότι θα εξαλειφθεί ο όρος της παρουσίας κάθε τυφλού ατόμου στα υποκαταστήματά τους με τη συνοδεία μαρτύρων για απλές συναλλαγές όπως π.χ. ανάληψη χρημάτων τους, σύνταξής τους κ.λ.π. και πως τον ρόλο αυτόν θα τον έχουν δύο τραπεζικοί υπάλληλοι, δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις τηρείται το παλαιό καθεστώς με αποτέλεσμα:
1 ] Να καταρρακώνεται διαρκώς η προσωπικότητα των τυφλών ατόμων &
2] να αναγκάζονται μη έχοντας άλλη επιλογή, να παρουσιάζουν μάρτυρες κατ’ ανάγκη οι οποίοι στο τέλος μπορούν να μετατραπούν (και έχει συμβεί αυτό πολλές φορές) σε ληστές εναντίον τους και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τούς ακολουθούν ως το σπίτι τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης έχει υποβληθεί σχετικό υπόμνημα από τον Ιούνιο του 2017 προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα εκθέτοντάς του τα παραπάνω και δυστυχώς δεν μας απήντησε ποτέ.
Μη έχοντας άλλη διέξοδο δημοσιοποιούμε το θέμα αυτό και ελπίζουμε να έχουμε την ευγενική αρωγή και συμπαράστασή σας με τυχόν δημοσίευμα σας ή ακόμα και με ζωντανό ρεπορτάζ στα γραφεία του Σωματείου μας όποτε εσείς κρίνετε τούτο δυνατόν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Διατελούμε μετά τιμής
Εκ της Διοικήσεως

Ο Πρόεδρος: Κ Καραμάνος
Ο Γεν. Γραμματέας: Κ. Παπαβασιλόπουλος


Σχολιάστε εδώ