Έχει χρέος απέναντι στη Δικαιοσύνη

Έχει χρέος απέναντι στη Δικαιοσύνη

Έναν περίπου χρόνο πριν, τον Μάρτη του 2017, έσκασε σαν βόμβα η παραίτηση από τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς της Ελένης Ράικου. Και ανάμεσα στις τεράστιας πολιτικής και οικονομικής σημασίας υποθέσεις που χειριζόταν ήταν και το μέγα σκάνδαλο της Novartis, στα γρανάζια της οποίας γυρίζει εδώ και δύο εβδομάδες η χώρα. Και είναι άγνωστο όχι μόνο πότε θα ξεμπλέξει αλλά και με τι ζημιές.

Στην τρισέλιδη επιστολή παραίτησής της μιλούσε για «παράκεντρα εξουσίας» και σημείωνε ότι δεν έχει την πρόθεση να «μετατραπεί σε Ιφιγένεια», στον βωμό διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και συμφερό­ντων στον χώρο του φαρμάκου.

Είχε δε εκμυστηρευθεί σε πολιτικό παράγοντα που σήμερα κατέχει σημαντική θέση ότι είναι καλύτερα να είναι στην έδρα του δικαστηρίου, κάτι που προφανώς λέει πολλά… Η κυρία Ράικου, με την έκταση που έχει πάρει το θέμα της Novartis, οφείλει να στηρίξει τη Δικαιοσύνη, την οποία έχει αποδείξει ότι υπηρετεί σωστά, γιατί σήμερα χτυπιέται πανταχόθεν, ανάλογα με τα συμφέροντα του καθενός, αποκαλύπτοντας όλα όσα έζησε όταν χειριζόταν αυτή την τεράστιας σημασίας υπόθεση καταλήστευσης της χώρας.

Το οφείλετε, κυρία Εισαγγελεύ, στον ελληνικό λαό…


Σχολιάστε εδώ