Οι κινήσεις Γιαννακόπουλου με στόχο τη σωτηρία και η επανεμφάνιση Αλαφούζου…

Οι κινήσεις Γιαννακόπουλου με στόχο τη σωτηρία και η επανεμφάνιση Αλαφούζου…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Είναι δεδομένο πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει… αποσυρθεί από την υπόθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μετά τις συζητήσεις του με τον Γιάννη Αλαφούζο, οι οποίες δεν οδήγησαν σε συμφωνία τον προηγούμενο Οκτώβριο, ο ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έπαψε να ασχολείται ούτε με το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ ούτε με τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη.

Γίνονται πολλά που δεν δημοσιοποιούνται. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν πρόκειται να κάνει βιαστική κίνηση υπό την πίεση κανενός. Τα βήματά του, αν τελικά διαπιστώσει ότι οι συνθήκες είναι γόνιμες για να ηγηθεί νέας τελικής πρότασης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θέλει να είναι προσεκτικά.
Είναι απίθανο να κάνει την κίνησή του αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλίσει τη στήριξη από συμπαίκτες, οι οποίοι θα συνδράμουν την προσπάθειά του συνολικά για τον σύλλογο. Και για την ΠΑΕ και για την ΚΑΕ και για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Επίσης, ο Γιαννακόπουλος όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει το πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ complex, αλλά αντίθετα έχουν γίνει ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη και το εν λόγω πρότζεκτ βρίσκεται στα συρτάρια κυβερνητικών στελεχών.

Η κυβέρνηση είχε δείξει ότι θέλει να διευκολύνει την επιβίωση του συλλόγου. Χωρίς, όμως, να του χαρίσει τίποτα! Και σ’ αυτό το πλαίσιο δεν εντάσσεται μόνο η επικείμενη ένταξη της ΠΑΕ στον νόμο περί εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών σε 120 δόσεις (απαιτείται το πράσινο φως και της «τρόικας»), το οποίο θα απεγκλωβίσει και το δεσμευμένο για δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς τηλεοπτικό συμβόλαιο του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ασχολείται και πάλι πολύ ενεργά με τον Παναθηναϊκό από τον Δεκέμβριο. Στόχος του να συμμαζέψει τα οικονομικά του συλλόγου, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να βρεθεί επενδυτής. Και αν είναι δυνατό να μην επιβληθεί στο σύλλογο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Διότι αν υπάρχει ζωντανή η προοπτική της εξόδου στα ευρωπαϊκά κύπελλα, που μπορεί να φέρει και λεφτά στα ταμεία του συλλόγου, θα είναι πιο εύκολο κάποιος να πειστεί να μπει και να βάλει λεφτά στο «τριφύλλι».


Σχολιάστε εδώ