Έβαλαν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα

Έβαλαν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα

Το σκάνδαλο με τις σεξουαλικής φύσεως ενασχολήσεις των μελών της ΜΚΟ OXFAM φαίνεται πως έχει μεγάλη «ουρά»… Έσκασε πριν από δύο εβδομάδες και κάθε μέρα βγαίνουν στην επικαιρότητα καινούργια στοιχεία για το πόσο «δημιουργικά» περνούσαν τον χρόνο τους τα στελέχη της στις διάφορες χώρες που η συγκεκριμένη ΜΚΟ έσπευσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Μετά τις αποκαλύψεις για το σεξουαλικό σκάνδαλο στην Αϊτή και ειδικότερα μετά την απειλή της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα διακόψει τις κρατικές ενισχύσεις σε ΜΚΟ, η εκτελεστική διευθύντρια της Oxfam International Ουίνι Μπιανίμα έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι θα δώσει η ίδια στις αρμόδιες αρχές όλες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της για ό,τι συνέβη εκεί το 2010. Η OXFAM είναι μια από τις μεγαλύτερες βρετανικές οργανώσεις αρωγής και είχε βρεθεί στην Αϊτή μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2010, όπου αντί να προσφέρει βοήθεια κατασπαταλούσε τα χρήματα της ΜΚΟ για πολυτελή διαμονή και σεξουαλικές υπηρεσίες.

Δεν πρόλαβαν να βγουν αυτά στη δημοσιότητα και νέες πληροφορίες κυκλοφορούν για σεξουαλική κακοποίηση εργαζομένων στην οργάνωση σε ανθρωπιστική αποστολή στο Νότιο Σουδάν. Κάτω από το βάρος αυτών των αποκαλύψεων παραιτήθηκε, μετά από συνάντηση που είχε με την αρμόδια υπουργό στη Βρετανία, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Πένι Λόρενς. Η βρετανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα διακόψει την κρατική επιχορήγηση, που έφθασε την περσινή χρονιά τα 32 εκατ. λίρες, αν αποδειχθεί ότι έχει γίνει απόπειρα συγκάλυψης των σκανδάλων.

Τελικά, όπως φαίνεται, είχαν βάλει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα…


Σχολιάστε εδώ