Η πρόκριση θα παιχθεί στο Κίεβο για την… αλύγιστη ΑΕΚ

Η πρόκριση θα παιχθεί στο Κίεβο για την… αλύγιστη ΑΕΚ

Ολοζώντανες κρατά τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League η ΑΕΚ, που παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από την Ντιναμό Κιέβου, με αντίδραση διαρκείας έφτασε στην ισοφάριση, ενώ έχασε ευκαιρίες και για άλλο γκολ.

Μπορεί το 1-1 να δίνει ένα σαφές προβάδισμα στους Ουκρανούς, όμως αφήνει παράλληλα πολλές ελπίδες στην Ένωση, που για ένα ημίχρονο κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και στρίμωξε για τα καλά την Ντιναμό, η οποία αισθάνεται μάλλον τυχερή από το τελικό αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε με το γκολ του Αϊντάρεβιτς στο 80’, ο οποίος είχε μόλις περάσει στο γήπεδο.

Η αντίδραση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. ήταν υποδειγματική. Παρά το ότι ήταν πίσω στο σκορ, η Ένωση μπήκε στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια, έκλεισε στην περιοχή της την Ντιναμό και τελικά βρήκε ένα γκολ, που κρατά ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση.

Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που μπήκε αλλαγή στο ματς. Από τα πόδια του ξεκινούσε ό,τι καλό έκανε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακάτεψε αρκετά την ενδεκάδα της ΑΕΚ, αφήνοντας εκτός τόσο τον Αραούχο με τον Χριστοδουλόπουλο, όσο και τον Τσιγκρίνσκι και επιλέγοντας τους Μπακασέτα-Κλωναρίδη στα άκρα, τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης και τον Λαμπρόπουλο στο πλευρό του Βράνιες, στα μετόπισθεν. Με στόχο προφανώς να παρουσιάσει ένα σύνολο με περισσότερη φρεσκάδα και τρεξίματα.

Κάτι που δεν φάνηκε, πάντως, να λειτουργεί στο γήπεδο, όπου η Ντιναμό έδειχνε και πιο ξεκούραστη, αλλά και πιο διαβασμένη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς απειλώντας μάλιστα στο 8’ με την σέντρα-σουτ του Γκάλο, ωστόσο μετά το 15’ η Ντιναμό άρχισε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κερδίζοντας μέτρα, κλείνοντας καλά τους χώρους στην Ένωση και φτάνοντας μάλιστα και στο γκολ, στο 19’. Μετά από μια βαθιά μπαλιά προς το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μπακάκης έχασε τη μονομαχία από τον Γκονζάλες, ο οποίος βρήκε με ωραία σέντρα τον Τσιγκάνκοβ μέσα στην περιοχή. Ο παίκτης της Ντιναμό δεν αστόχησε και από κοντά νίκησε τον Μπάρκα, κάνοντας το 0-1 για τους Ουκρανούς.

Αυτό το γκολ έκοψε τη φόρα της ΑΕΚ που για ένα διάστημα έμοιαζε να ψάχνεται στο γήπεδο. Ο Κλωναρίδης δεν μπορούσε να απειλήσει, ο Γιακουμάκης έδειχνε αποκομμένος και έτσι οι όποιες προσπάθειες, ερχόντουσαν είτε από τις ενέργειες των ορεξάτων Μπακασέτα, Γαλανόπουλου, είτε από τις εμπνεύσεις του Λιβάγια. Στοιχεία που όπως φάνηκε δεν αρκούσαν στην Ένωση για να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Ντιναμό και να βρει ένα γκολ, με αποτέλεσμα αυτό το 0-1 να παραμείνει μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Χιμένεθ δεν άργησε να παρέμβει στο ματς, προκειμένου να δώσει στην ΑΕΚ νεύρο και ποιότητα. Οι Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Κλωναρίδη και Γιακουμάκη αντίστοιχα και η εικόνα της Ένωσης αλλά και του αγώνα, άλλαξε εντελώς.

Οι κιτρινόμαυροι μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή της Ντιναμό, με τον Χριστοδουλόπουλο να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα από τα αριστερά. Στο 57’ η ωραία προσπάθεια του διεθνή άσου και το δυνατό σουτ που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 76’ η έξυπνη εκτέλεση φάουλ δυσκόλεψε τον Μπόικο, που έδιωξε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά νωρίτερα η ΑΕΚ είχε απειλήσει ξανά, πάλι με φάουλ, με εκτελεστή τον Γκάλο. Όπου και πάλι αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Στο 79’ ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο τον Αϊντάρεβιτς στον αγώνα αντί του Γαλανόπουλου. Και όπως γίνεται συνήθως το τελευταίο διάστημα, δικαιώθηκε! Δευτερόλεπτα μετά ο Σουηδός βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, έπειτα από την έξυπνη σέντρα-σουτ του Χριστοδουλόπουλου, κάνοντας το 1-1 και βάζοντας «φωτιά» στο ΟΑΚΑ!

Στο διάστημα που απέμενε και παρά την πίεση της ΑΕΚ και τον ξεσηκωμό στην εξέδρα, το σκορ δεν άλλαξε. Με την Ένωση να φέρνει πάντως στα ίσια ένα παιχνίδια που της ξεκίνησε… στραβά και να πηγαίνει πλέον στο Κίεβο προκειμένου να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση.

Θα έχει, βέβαια, δύο μεγάλες ελλείψεις, αφού Βράνιες και Λιβάγια συμπλήρωσαν κάρτες και θ’ απιουσιάσουν.

Η Ένωση δικαιούται να φωνάζει για την ανοχή του Ισπανού ρέφερι Ντελ Θέρο στον Γκαρμάς, που αν και έπαιζε με κίτρινη από νωρίς, σε τέσσερις περιπτώσεις που θα μπορούσε δεν είδε την δεύτερη κίτρινη και ο προπονητής του τον απέσυρε τελικά για την γλιτώσει.

ΠΗΓΗ: www.filathlos.gr


Σχολιάστε εδώ