Η κυβέρνηση οφείλει να κλείσει τις εκκρεμότητες του Κτηματολογίου γιατί έχουν αντίκτυπο στους πολίτες

Η κυβέρνηση οφείλει να κλείσει τις εκκρεμότητες του Κτηματολογίου γιατί έχουν αντίκτυπο στους πολίτες

Κρίσιμη για το Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε καθώς αύριο, Παρασκευή, συμπληρώνεται ένας μήνας λειτουργίας του νέου φορέα και λήγει η προθεσμία κατά την οποία όσοι εκ των 189 υπαλλήλων των πρώην εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι πληροφορίες λένε πως επτά στους δέκα εργαζόμενους θα γυρίσουν την πλάτη στο Κτηματολόγιο, επιθυμώντας να διατηρήσουν την ιδιότητα του δικαστικού υπαλλήλου.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα (θεωρητικά) θα πρέπει να έχουν περάσει από συνέντευξη οι 63 δικηγόροι του Κτηματολογίου, έτσι ώστε να επιλεγούν οι 12 εξ αυτών που θα διατηρήσουν τη δικηγορική ιδιότητα.

Η διαδικασία όμως «πάσχει» και ενδέχεται να αναβληθεί. Εμείς θεωρούμε πως η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της.

Τέλος, πληροφορούμαστε ότι τα δύο επιπλέον μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου που θα υποδειχθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προέρχονται από τις τάξεις των εργαζομένων στα πρώην υποθηκοφυλακεία, κάτι που είναι και εύλογο και δίκαιο. Όλα τα παραπάνω ενδιαφέρουν γιατί έχουν άμεσο αντίκτυπο στον… «μέγα χορηγό» του Κτηματολογίου, τον πολίτη, και την ποιότητα της εξυπηρέτησής του. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες τοποθέτησης νέας διοίκησης αλλά και ενσωμάτωσης των κτηματολογικών γραφείων σε όλη την Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ