Στα σκαριά κόμμα της Αγοράς

Στα σκαριά κόμμα της Αγοράς

Για να έχουμε κι εμείς φωνή και να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς, λένε

-Ποιοι ακούγονται για επικεφαλής

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει τους τελευταίους μήνες στους φορείς που εκπροσωπούν τον κόσμο της Αγοράς σε όλα τα επίπεδα, με επίκεντρο τον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, με τις ανατροπές που έφεραν τα Μνημόνια.


 Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλα τα Επιμελητήρια και ήδη έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις


Κι αυτό γιατί οι αποφάσεις που αφορούν την Αγορά και όλους τους επιχειρηματικούς τομείς που έχουν άμεση σύνδεση με αυτή λαμβάνονταν και συνεχίζουν και σήμερα να λαμβάνονται χωρίς να ζητούνται προτάσεις από τους φορείς της Αγοράς για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τεράστιος αυτός χώρος, σε κάθε γωνιά της χώρας. Η βάση της κινητικότητας που αναφέρουμε είναι το: «Τι κάνουμε εμείς, από τη στιγμή που δεν μας “ακούει” η εξουσία και οι αποφάσεις παίρνονται για εμάς χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας;».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό μεταξύ των ηγεσιών όλων των Επιμελητηρίων, όπως του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ.ά., κύριο θέμα έχουν τη δημιουργία κόμματος που θα εκφράζει τον κόσμο της Αγοράς, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά του και θα μάχεται για λύσεις, που τελικό στόχο θα έχουν την ανάπτυξη. Ενός κόμματος που δεν θα ακουμπάει σε γνώριμες κομματικές ταυτότητες, αλλά θα εκφράζει όλους εκείνους που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη σε κάθε δρόμο, σε κάθε πόλη και χωριό.

Η ιδέα αυτή φάνηκε να βρίσκει ευήκοα ώτα στις πρόσφατες εκλογές στα Επιμελητήρια και κυρίως στις Κεντρικές Ενώσεις τους, όπου οι πρόεδροι ψηφίστηκαν με βάση την προσφορά τους στον κλάδο και όχι για την κομματική τους ταυτότητα. Φυσικά, στις συζητήσεις που γίνονται έχει τεθεί και το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επικεφαλής, ο πρόεδρος. Και έχουν γίνει πολλές προτάσεις για την εικόνα που θα πρέπει να έχει ο πρόεδρος, ώστε να μπορέσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος.

Έναν «Μακρόν» αναζητούμε, είπε ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις διεργασίες, όμως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.


 Ποιοι ακούγονται για επικεφαλής


Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες μας, ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), και του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.


Σχολιάστε εδώ