Οι Τούρκοι ήθελαν να βουλιάξουν το ελληνικό σκάφος στα Ίμια

Οι Τούρκοι ήθελαν να βουλιάξουν το ελληνικό σκάφος στα Ίμια

Όπως αποκάλυψε κορυφαία πηγή του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου Ναυτιλίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αξιωματικών που ήταν πάνω στο σκάφος του ΛΣ, θεωρούν ότι οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το ελληνικό πλοίο στα Ίμια, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η τουρκική ακταιωρός έχει μήκος 90 μέτρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε τι είπαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 ο Νίκος Στραβελάκης και ο Πάρις Καρβουνόπουλος από το militaire.gr.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, στην επίσημη ενημέρωση για το επεισόδιο στα Ιμία, ανέφερε τα εξής:

Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.



Το χρονικό του επεισοδίου στα Ιμια

Οι Τούρκοι έστησαν σκηνικό πολέμου μέσα στη νύχτα τόσο στην περιοχή των Ιμίων όσο και ανατολικά της Ρόδου.

Συγκεκριμένα στα Ίμια, το πλοίο UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Το περιστατικό έγινε ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα, όπως μετέδωσε το militaire.gr.

Την ίδια ώρα τουρκικά ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρούσαν σε παραβιάσεις, ανατολικά της Ρόδου, όπου διεξάγεται αεροναυτική άσκηση.

Οι παραβιάσεις δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα, αναγκάζοντας τη Πολεμική Αεροπορία να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή.

Φωτο: real.gr


Σχολιάστε εδώ