Η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που πρέπει να είναι…

Η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που πρέπει να είναι…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Στο ΟΑΚΑ έκλεισε ένας κύκλος αγώνων μεταξύ Ολυμπιακού και AΕΚ. Είδαμε τις δύο ομάδες μέσα σε δέκα ημέρες να παίζουν τρεις φορές και πλέον δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αντίρρηση για το ποιος είναι ανώτερος αυτήν την εποχή και συνολικά τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΚ πέταξε τον… ισχυρό του ελληνικού ποδοσφαίρου έξω από το κύπελλο, πριν τον είχε αφήσει πίσω στο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία για να δώσει τις μάχες της. Ό,τι και να συμβεί, πάντως, οι οπαδοί της βλέπουν την ομάδα τους μετά από δύο δεκαετίες να επιστρέφει στο πραγματικό της στάτους.

Ο Μανόλο Χιμένεθ βγαίνει πολύ κερδισμένος μετά τον κύκλο των παιχνιδιών με τον Ολυμπιακό. Μετρά πολύ σημαντικά ρεκόρ στην επιστροφή του στην ΑΕΚ. Έχει παίξει τρία παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και τα έχει κερδίσει και τα τρία. Μετρά επίσης δύο προκρίσεις στον θεσμό του κυπέλλου.
Κρίνεται πολύ επιτυχημένο το έργο του ισπανού τεχνικού στη δεύτερη του θητεία στην ΑΕΚ και αποτελεί μεγάλη δικαίωση, καθώς πρόκειται για μια δουλειά που την επιζητούσε πολλά χρόνια. Και απόλυτα φυσιολογικά ακούγεται πως η «Ένωση» κινείται για να ανανεώσει μαζί του.

Η ΑΕΚ, ό,τι και να συμβεί στη συνέχεια, έχει πετύχει τη φετινή σεζόν τα περισσότερα πράγματα. Έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο και έχει προσφέρει τις περισσότερες χαρές στον κόσμο της, αν και έχασε δύο βασικά της όπλα, τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον.

Όμως από τη φετινή τόσο αξιόπιστη ΑΕΚ ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πετάξει έξω την Ντιναμό Κιέβου και να πάει στους «16» του Europa; Κανείς. Και δικαίως ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να αναφωνεί… «επιστρέψαμε, γεροί και δυνατοί, αντάξιοι της ιστορίας μας…».


Σχολιάστε εδώ