Φωτιές άναψε το δημοσίευμα για το ΕΠΑΛ Δραπετσώνας (επιστολή-απάντηση)

Φωτιές άναψε το δημοσίευμα για το ΕΠΑΛ Δραπετσώνας (επιστολή-απάντηση)

Από τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας κ. Χαρακλιά, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Άννα Λογγαράκη και τον πρόεδρο του 15μελούς Β. Σταυριανάκο πήραμε επιστολή-απάντηση στο δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, της οποίας δημοσιεύουμε τα σημεία που αφορούν το επίμαχο άρθρο. Βεβαίως, το γεγονός ότι ευαισθητοποιήθηκαν οι φορείς του σχολείου και αντέδρασαν αμέσως δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ασχολούνται αρκούντως και αυτό τους τιμά. Ας δούμε όμως τι αναφέρουν:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για το σχολείο αυτό υπάρχει μια σειρά ΑΝΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών (!) το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες κινούνται όχι μόνο στον χώρο της φαντασίας, αλλά περνάνε ακόμα και το στάδιο της συκοφαντίας.

Συγκεκριμένα, για τα αναγραφόμενα θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Ουδέποτε παραδόθηκαν τα κλειδιά κάποιου χώρου του σχολείου σε μαθητές. Άλλωστε την αίθουσα την άνοιξε και την κλείδωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης η μια από τις δύο Υποδιευθύντριες. Γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί από την ίδια.

2. Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (και μάλιστα υπό την παρουσία γονέων) καθώς και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

3. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης περίπου εκδήλωσης (και όχι ολονύκτιας) ήταν στο σχολείο παρόντες, εκτός από τον διευθυντή, και άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε την παρατήρηση της διευθύντριας του συστεγαζόμενου 2ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας, η οποία κατά την αναχώρησή της μας συνεχάρη για την άψογη παρουσία των μαθητών μας.

4. Ουδέποτε ο διευθυντής του σχολείου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα βιαίως και μάλιστα από όχημα της Αστυνομίας. Άλλωστε κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί τόσο από το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας, όσο και από το γραφείο της Εισαγγελίας που υποτίθεται ότι οδηγήθηκε!

5. Ο ίδιος ο διευθυντής είχε ενημερώσει την Αστυνομία για την εκδήλωση και είχε ζητήσει τη διακριτική παρουσία της, ώστε να μη συμβούν γεγονότα που θα εξέθεταν το σχολείο.

6. Οι φωτογραφίες μιας κυρίας (που αναρτήθηκαν μάλιστα) είναι φωτογραφίες οι οποίες δεν αφορούν το σχολείο, καθώς απλούστατα δεν τραβήχτηκαν στον χώρο του σχολείου! Το δε σχολείο που εμφανίζεται σε κάποια φωτογραφία κάθε άλλο παρά το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας είναι!

7. Στον εποπτευόμενο (από εκπαιδευτικούς, γονείς και περιστασιακά από την Αστυνομία) χώρο του σχολείου ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν ποτά-μπόμπες και ναρκωτικά, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί από όλους τους παραβρισκόμενους.

8. Η εκδήλωση δεν έγινε από ανήλικους μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης αλλά από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, όπως γίνεται σχεδόν στο σύνολο των σχολείων της Ελλάδας. Σημειώνουμε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ. είναι ενήλικες.

9. Ουδέποτε ζητήθηκαν από τον διευθυντή κάποιες εξηγήσεις από κάποιον γονέα. Αν σας δηλώθηκε κάτι τέτοιο, παρακαλούμε, εάν είναι δυνατόν, να μας κοινοποιήσετε το ή τα ονόματα αυτών».

Σ.σ.: Από τη στιγμή που οι διδάσκοντες, ο Σύλλογος Γονέων και το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών αναφέρουν ότι δεν έγινε τίποτα επιλήψιμο στο σχολείο τους, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που έγινε σε ακατάλληλη ώρα ομολογουμένως, εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι. Ούτε για το πώς παραχωρήθηκε η αίθουσα, ούτε για το τι έγινε (αν έγινε κάτι). Αφού ήταν οι γονείς εκεί και οι καθηγητές, εκείνοι έχουν την ευθύνη. Πάντως, το θέμα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Αν προκύψει κάτι (πράγμα που απευχόμαστε, γιατί θεωρούμε τα σχολεία χώρους ιερούς), εδώ είμαστε…


Σχολιάστε εδώ