Αεροπορική τραγωδία με 71 νεκρούς στη Ρωσία (βίντεο)

Αεροπορική τραγωδία με 71 νεκρούς στη Ρωσία (βίντεο)

Το επιβατικό αεροπλάνο, τύπου Antonov-148, της Saratov Airlines κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του. Πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα στην πόλη Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, περίπου 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέδωσε συλλυπητήρια σε όσους έχασαν συγγενείς και διέταξε την ίδρυση ειδικής εξεταστικής επιτροπής. Ο υπουργός Μεταφορών Maxim Sokolov επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν επιζώντες και ότι θα ήταν απαραίτητες οι δοκιμές DNA για τον εντοπισμό των νεκρών.

Το αεροπλάνο, που κατασκευάστηκε το 2010, είχε 65 επιβάτες και έξι πλήρωμα. Εξαφανίστηκε από τις οθόνες ραντάρ λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα με τον εδώ Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Andrei Μaslov, προκειμένου να του μεταφέρει τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου προς τον Πρόεδρο κ. Vladimir Putin και τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, που συνέβη σήμερα στα περίχωρα της Μόσχας και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 71 ατόμων.

Φωτο: reuters.com/Shemetov

 


Σχολιάστε εδώ