Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος διαμηνύει: Μετά τον ανασχηματισμό θα επιλεγούν νέα πρόσωπα για το Κτηματολόγιο

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος διαμηνύει: Μετά τον ανασχηματισμό θα επιλεγούν νέα πρόσωπα για το Κτηματολόγιο

-Από μηδενική βάση, με διαφάνεια, αξιοκρατία και έλεγχο

Την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι «μια χούφτα άνθρωποι δηλητηριάζουν τη μεταρρύθμιση» που επιχειρείται με την ίδρυση του Ελληνικού Κτηματολογίου και αναφερόμασταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπεύθυνοι για την πανθομολογούμενη αποτυχία της ΑΕ του Κτηματολογίου δεν είναι μόνο οι -κατά καιρούς- πολιτικοί προϊστάμενοι, είναι και καμιά δεκαριά στελέχη, τα οποία (ιδιαίτερα την τελευταία οκταετία) δεν αξιολογήθηκαν ποτέ, δεν κρίθηκαν ποτέ για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους και δρούσαν ανεξέλεγκτα, αφού τις αποτυχίες τις χρέωναν στις… διοικήσεις.

Είναι μια χούφτα… «επίμονα» στελέχη, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να παραμείνει το Κτηματολόγιο μια ανεξέλεγκτη, ανώνυμη εταιρεία, εθελοτυφλώντας στο ότι το μέλλον της ήταν στο Υπερταμείο, μαζί με άλλα… ασημικά, κι ας είχε σκουριάσει.

Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης έστειλε, προ μηνών, καμουφλαρισμένo, στενό συγγενικό του πρόσωπο σε θέση-κλειδί στο Κτηματολόγιο για να έχει σφαιρική εικόνα εκ των έσω.

Σήμερα, το έμπειρο αυτό κυβερνητικό στέλεχος διαμηνύει ότι «έχουν γνώση οι φύλακες» και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, αμέσως μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό, θα αποκτήσει νέα διοίκηση, η οποία θα ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες αξιοκρατικής επιλογής διευθυντών και προϊσταμένων με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, όπως ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Επίσης δεσμεύθηκε για διαφάνεια, αξιοκρατία και έλεγχο των πεπραγμένων των… «επίμονων» στελεχών.


Σχολιάστε εδώ