Οριστικό «λουκέτο» στο Mega

Οριστικό «λουκέτο» στο Mega

Την αποχώρησή της από το εταιρικό σχήμα της Τηλέτυπος (ΜΕGA) ανακοίνωσε η εταιρεία Ascope Trading Ltd, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, η εταιρεία, με επιστολή της προς το Δ.Σ ενημέρωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προτίθεται να συνεχίσει  τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί άλλος μέτοχος που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της εταιρίας.

Ο ίδιος μέτοχος ενημέρωσε το ΔΣ της εταιρίας ότι εκτιμά ότι το σύνολο των μετόχων θα πρέπει να συνεισφέρουν στην πληρωμή των οφειλών της εταιρίας προς τους εργαζόμενους με βάση το ποσοστό τους στο μετοχικό κεφάλαιο.

Η ανακοίνωση:

«Το σημερινό ΔΣ της Τηλέτυπος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2017, μετά από τις αλλαγές που έγιναν στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας. Οι βασικοί μέτοχοι την περίοδο αυτή ήταν εταιρίες συνδεδεμένες με την Οικογένεια Βαρδινογιάννη, η εταιρία Alter Ego ιδιοκτησίας του Ε. Μαρινάκη (που αγόρασε τις μετοχές του ΔΟΛ), η εταιρία Dimera του Ι. Σαββίδη (που αγόρασε μέρος των μετοχών του Πήγασου) και η εταιρία Πήγασος του Φ. Μπόμπολα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όμιλος Βαρδινογιάννη: Θα καλύψουμε τη μισθοδοσία των απλήρωτων εργαζόμενων- Να προσέλθουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι


Το νέο ΔΣ αναλαμβάνοντας τη διοίκηση είχε ως μοναδικό στόχο την εξυγίανση και τη συνέχιση της λειτουργιάς του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

Διαπιστώσαμε ότι παρόλα τα λάθη και τις λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης διοίκησης (υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο ΔΣ είχε ως Πρόεδρο τον Πρόεδρο του ΔΟΛ και Διευθύνοντα Σύμβουλο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ) , εάν είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως η εγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το ποσό  των ευρώ 15 εκ (άρνηση καταβολής από πλευράς ΔΟΛ και Πήγασος) και οι συνδεμένες εταιρείες Πήγασος και ΔΟΛ εξοφλούσαν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους ποσού περίπου € 9.200.000  προς την Τηλέτυπος ΑΕ η εταιρία δεν θα είχε οδηγηθεί σε οικονομικό  αδιέξοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο: www.kathimerini.gr

Φωτο: www.kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ