Άγριος πόλεμος μεταξύ αδελφών

Άγριος πόλεμος μεταξύ αδελφών

-Κόβει ο Κυριάκος την Ντόρα από την Α΄ Αθήνας και τη στέλνει στα Χανιά!

Όταν, προ διμήνου, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ντ. Μπακογιάννη από… μελλοντικά κυβερνητικά αξιώματα, είχε -τότε- προκαλέσει ισχυρή έκπληξη μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τόσο για τον τρόπο (αδόκιμος έως και παράδοξος) όσο και για τον χρόνο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει την απόφασή του αυτή. Είχε ακόμη προκαλέσει την απογοήτευση αλλά κυρίως την πικρία της πρώην υπουργού. Η πλειονότητα των στελεχών έκανε λόγο για «απρέπεια» και «αχαριστία» έναντι ενός κορυφαίου στελέχους με μακρά θητεία και προσφορά στην παράταξη.

Φαίνεται ωστόσο ότι η υπόθεση δεν έκλεισε εκεί. Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να μετακινήσει την κ. Μπακογιάννη από την Α’ Αθηνών στα… Χανιά! Το επιχείρημά του είναι ότι με την υποψηφιότητά της θα ενισχύσει αφενός το ψηφοδέλτιο του κόμματος σε μια περιφέρεια που δεν έχει σήμερα βουλευτή και αφετέρου θα προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στην προσπάθεια να γίνει η Κρήτη «γαλάζια» στις επόμενες εκλογές.

Τις πληροφορίες αυτές ήρθε να ενδυναμώσει η πρόσφατη απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ορίσει την κ. Μπακογιάννη υπεύθυνη του κόμματος για ολόκληρη την Κρήτη. Ενώ και η ίδια, μιλώντας προ ημερών στα Χανιά, απευθυνόμενη σε στελέχη αλλά και απλούς ψηφοφόρους, τόνισε ότι στο εξής θα είναι βουλευτής τους, λόγω του ότι ο νομός δεν διαθέτει γαλάζιο εκπρόσωπο στο Κοινοβούλιο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι πάντως που πιστεύουν ότι ενδεχόμενη μετακίνηση της κ. Μπακογιάννη υποκρύπτει και άλλα κίνητρα. Ότι με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θέλει, πρώτον, να ανοίξει θέσεις -εκλόγιμες εννοείται- στην Α’ Αθηνών και, δεύτερον, να ολοκληρώσει το… όραμά του για πάταξη της οικογενειοκρατίας. Το ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζει η ίδια το ενδεχόμενο μετακίνησής της στα Χανιά και αν θα συμφωνήσει, αφού μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη μάχη στην Α’ Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη δεν θα είναι η μόνη εν ενεργεία βουλευτής της Α’ Αθηνών που δεν θα περιληφθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές. Με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν κάνει στην Πειραιώς, ένας ακόμη θα βρεθεί, για άλλους λόγους, εκτός ψηφοδελτίων της παράταξης, γενικώς.

ΖΑΦ.


Σχολιάστε εδώ